Bagels & Beans, ik zette het al op mijn instagram: sorry. Ik was er nog nooit geweest. SHAME ON ME!

Bagels & Beans klinkt als iets uhm, glutenvols. Desondanks dat hebben zij sinds een aantal jaar ook een glutenvrije bagel. Uiteraard was ik te schijterig om het toen direct te proberen, ik wilde namelijk niet ziek worden. Nu.. vandaag.. wauw! 16 november 2017… I DID IT. Ik heb bij Bagels & Beans in Deventer gegeten! Mijn bevindingen zal ik uiteraard weer met jullie delen.

Voorafgaand mijn bezoekje heb ik uiteraard wat research gedaan, want kan er wel glutenvrij gegeten worden wanneer er alleen maar gluutjes in het rond dansen daar? Op de site stond het volgende:

‘ Wij hebben een glutenvrije bagel op de menukaart staan. 
Wil je een glutenvrije bagel (belegd of onbelegd) meenemen? Dat kan ook.
Bij het bereiden van een glutenvrije bagel volgen we een speciale procedure om ‘besmetting’ door producten die gluten bevatten te voorkomen. Dat is ook noodzakelijk, immers, er worden voornamelijk gluten bevattende producten in onze winkels bereidt. 
Er is dus een risico op kruisbesmetting! We gebruiken onder meer schoon bestek en een schone snijplank. In ieder geval is het raadzaam om een glutenallergie altijd vooraf bij de bediening te melden. We bereiden in onze keuken veel producten die gluten bevatten en om ‘besmetting’ door gluten te voorkomen, is het belangrijk dat wij van je allergie op de hoogte zijn. Wil je een bepaalde bagel, maar heb je een glutenintolerantie? Geef het aan bij je bestelling, dan houden we rekening met de ingrediënten. Heb je trek in iets anders dan een glutenvrije bagel, maar wil je zeker weten dat het geen gluten bevat? Vraag dan naar de speciale allergeneninformatie. Hierin staan alle glutenvrije opties. ‘Heb je nog vragen of opmerkingen hierover? Mail ze naar hallo@bagelsbeans.nl.’

Woop woop, zelfs met de aanduiding dat er sprake kan zijn van kruisbesmetting durfde ik er nog naar toe. Weer een mijlpaaltje bereikt voor mijzelf. Hoe dan ook, op naar Deventer.

Eerste indruk

‘Wat een schattig eetcafeetje’ was het eerste dat door mijn hoofd schoot. Het is wat alternatief ingericht maar dat maakt het juist zo leuk. Apart maar uitnodigend sfeertje en met de geur van koffie bij de entree, was ik verkocht. Ik werd heel net welkom geheten en nam een tafeltje bij het raam. Zo kon ik mooi de stad in kijken, leuk plekkie zeg! Ik bestelde een cappuccino met sojamelk. Super schattig werd hij opgemaakt:

Ik was al vrij zeker van het feit dat ik de bagel met buffemozzarella en tomatenchutney wilde, maar of deze glutenvrij gemaakt kon worden was nog even de vraag. De dame in kwestie kwam bij mij met de allergenenkaart en zij dat het mogelijk was, mits de pijnboompitten weg werden gelaten (i.v.m. kruisbesmetting). Top dus!

De bagel

Zoals ik zei: de bagel met buffelmozzarella, tomatenchutney én gegrilde courgette. Heaven. De bagel was nog warm en werd speciaal voor mij op een stuk folie afgebakken in de oven. De smaken pasten perfect bij elkaar en de rucola daarbij maakte het helemaal af. Absoluut mijn smaak en echt een aanrader.

Personeel

Het personeel was op en top op de hoogte van de coeliakie. Bij binnenkomst vroeg de gastvrouw direct in welke mate ik glutenvrij moet eten. Er eten daar blijkbaar nogal wat mensen die vanuit eigen overwegingen glutenvrij eten en dat is prima, maar zo maken zij wel goed kenbaar dat ze het verschil zien. En wat is dat fijn! Ik legde uit dat ik coeliakie heb waarop zij al aanvulde ‘ooh nee, dan mag je niets hebben’. Super dat je direct begrepen wordt. Overigens.. de jongeman die mijn bagel kwam brengen, liep speciaal naar mij terug om te vertellen dat ze nu ook een glutenvrije taartsoort hebben. De Pecan Pie taart moet glutenvrij zijn. Helaas had ik daar geen plek meer, maar ik weet één ding zeker en dat is dat mijn volgende bezoekje aan de Bagels & Beans niet lang meer op zich zal laten wachten..

(inmiddels al weer 3 keer geweest….. Hihi)

love, Annemiek

Write A Comment

Close