Sneeuw nodigt mij enerzijds uit om lekker buiten te lopen, maar anderszijds om lekker te gaan bakken. Deze keer wilde ik bakken. En hoe.

Deze brownie taart is heerijk om te nuttigen met een grote dot kwark. Dit maakt het vrij heftige van de brownie weer wat neutraler. Hoe dan ook. Wederom een recept met chocolade en… wie houdt daar nou niet van?!

Benodigdheden

  • 200 gram amandelmeel
  • 50 ml vloeibare kokosolie
  • 5 eetlepels cacao
  • 50 gram vanillesuiker
  • 50 gram chocolate chips
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 snufje zout
  • 2 bananen
  • 200 gram kwark naar smaak
  • 250 gram boter
  • 100 ml (kokos)melk
  • 100 gram verse blauwe bessen

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Prak de banaan in een grote kom
  3. Voeg hierbij toe de eieren, melk, amandelmeel, boter, kokosolie, cacao en de vanillesuiker
  4. Mix het goed door
  5. Voeg toe de chocolate chips, zout en het vanille extract en mix nog even verder
  6. Giet alles in een ovenschaal(tje) van 20 bij 20 cm
  7. Doe de brownie voor ongeveer 30 minuten in de oven (sterk afhankelijk van oven)
  8. Top met kwark en wat vers fruit

S M A K E L I J K!

love Annemiek

2 Comments

  1. Pingback: Glutenvrije brownie met kokos - Annemiek Nauta

  2. Pingback: Zwarte bonen brownie met kokos - Annemiek Nauta

Write A Comment

Close