Een tijdje terug kreeg ik via iemand te horen dat Nienke’s cupcakes in Enschede ook glutenvrije cupcakes heeft.

Nienke’s

Like serious, waarom wist ik dit niet? Weeird. Ik woon dus vrij dicht bij Enschede en zag gelijk mijn kansen liggen. Samen met mijn zus zijn we naar de mooiste stad van Nederland gereden voor jawel: een glutenvrije cupcake.

Bij Nienke’s cupcakes, muffins and more is de toonbank dagelijks gevuld met heerlijke cupcakes, muffins en meer lekkernijen. Ook kun je online je bestelling plaatsen en deze in de winkel afhalen. Het zit in hartje Enschede. Daarnaast is er ook de gelegenheid om jouw cupcake, muffin of whatever your guilty pleasure is te nuttigen met een kopje koffie.

Sfeer

I died and went to heaven. Ik kwam er binnen en wauw, wat een assortiment. Van cupcake tot muffins en cheesecake op een stokje. Zo lekker als het in je dromen altijd lijkt, zo leek het ook écht. Het is trouwens een heel schattig zaakje midden in Enschede, wat het een ontzettend knus sfeertje geeft. De toonbank staat vol lekkernijen en de gastvrouw ontving ons vriendelijk. En kijk! Op de foto zie je een heeul groot op de ramen staan: ‘GLUTEN FREE’. I love it!

De glutenvrije variant

Nou, waar ik dus voor kwam voordat ik afdwaalde…. De glutenvrije cupcake. Nienke wist allereerst dat ik kwam. Ik had haar een berichtje gestuurd met de vraag hoe het zat met de glutenvrije varianten. Zij vertelde mij netjes dat wanneer ik het daar op wilde eten, ik haar even een berichtje moest sturen. Zo gezegd zo gedaan en ik kon nog kiezen ook. Ik mocht kiezen tussen de vanille met aardbei cupcake, de caramel cupcake of een appelkoek. Ik besloot voor de vanille met aardbeientoef te gaan. Hij werd netjes geserveerd op een bordje, maar met plastic er om heen. Dat voelt altijd zo prettig, wanneer mensen begrijpen dat dat simpelweg beter is voor de kruisbesmetting.

Mennnnn.. wát lekker. De cupcake was heerlijk ‘vast’, waardoor het bijna een glutenvolle leek. De aardbeientoef smaakte naar echte aardbeien met room, serieus.. ik was (en ben) verkocht.

Mijn zus koos overigens voor de speculaas variant op aanraden van Nienke. Zij wist geheel terecht te vertellen dat ze er inderdaad allemaal lekker uit zagen (mijn zus kon niet kiezen) maar dat dit een gelegenheidscupcake was. Schot in de roos. Ook zij vond hem heerlijk.

So…. Woon jij in Enschede? Loop ff langs. Woon je er niet? Hierbij nog een reden om eens naar het mooie stadje te komen.
Je kunt cupcakes meenemen of gewoon daar lekker op smikkelen.. Het is het meer dan waard!

love, Annemiek

 

Write A Comment

Close