We gaan eens even alles behalve gezond doen en een lekkere brownietaart bakken.

Because life is a party and this pie is your hero.

Benodigdheden

  • 300 gram pure chocolade
  • 200 gram kristalsuiker
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 6 eieren
  • Bakpapier
  • 20 diameter springvorm

Topping:

  • 200 gram mascarpone
  • 200 gram slagroom ongeklopt
  • 50 gram suiker
  • 1 bakje frambozen
  • Koffieboontjes

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden
  2. Vet de bakvorm en het bakpapier in
  3. Smelt de chocolade én de roomboter au bain marie
  4. Gesmolten? Laat het afkoelen
  5. Sorteer het eiwit van het eigeel
  6. Klop de eiwitten op en voeg hierbij handmatig het suiker een voor een toe
  7. Klop het eigeel door het chocolademengsel, ook een voor een
  8. Spatel vervolgens het eiwit er ook doorheen
  9. Bak de taart in 60 minuten in de oven
  10. Laat volledig afkoelen
  11. In de tussentijd kan je de mascarpone maken
  12. Mix de mascarpone met de slagroom en het suiker en klop op tot een mooi stevig mengsel
  13. Decoreer dit in het midden van de taart
  14. Decoreer tot slot met de frambozen en de koffieboontjes
IMG_5983
IMG_5981
IMG_5980

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

2 Comments

  1. Pingback: Glutenvrije frisse kwarktaart met citroen en chocolade - Annemiek Nauta

  2. Pingback: Glutenvrije bananencake met mokka - Annemiek Nauta

Write A Comment

Close