Te veel schoenen en te weinig ruimte, hét probleem van iedere vrouw. Niet?

Jep.. dat is het. En dan kom ik ook nog eens met een blog over schoenen. Jep! Why? Nou.. ik heb een nieuwe webshop ontdekt, en wat voor één!

Footway

Footway is een internationale webshop voor schoenen uit Zweden. Het is in 2010 pas (!) opgericht dus vandaar dat jij er misschien nog niet erg veel over gehoord hebt. Ik had het niet althans, totdat ik een wel erg interessant mailtje kreeg. Ik mocht schoenen uitzoeken en ik ging daarvoor op jacht naar de perfecte schoen. Daarbij ging ik natuurlijk beoordelen in hoeverre Footway verwachtte aan mijn eisen.

Ik koos, zoals je hierboven kunt zien, voor de nieuwste Timberlands. Deze pareltjes zijn zwarte lekkere lompe schoenen die erg comfortabel zitten. De schoen is even wennen om aan te doen, maar naar loop van tijd gaat hij zich vormen naar je voeten. Dit maakt dat het irritante aan het begin (passen meten trekken duwen) er zo vanaf is en je vervolgens de perfecte schoen hebt. In het weiland, de kroeg, de discotheek, ik heb ze overal al aangehad en ze zitten als gegoten.

Wat heeft Footway hiermee te maken?

Nou Footway is de leverancier. En wat willen mensen? Dat hun product er snel is, de communicatie lekker verloopt en dat er een goede garantieduur is. Dit heb ik voor jullie uitgezocht.

Footway staat voor alles wat met de klant te maken heeft. Zij richten zich op het persoonlijk contact met de klant en willen dat zij tevreden zijn. Daarbij horen de aspecten zoals eerder benoemd.

Snelle levering

Correctie; omdat Footway graag een snellere levering wilde, hebben zij nu een samenwerking met DHL dat de schoenen er de volgende dag al zijn. Hierdoor moeten zij wel een bedrag van 5,99 rekenen.

Communicatie

De communicatie met de medewerker die mij mailde liep ontzettend goed. Daarnaast heeft Footway een kopje ‘veelgestelde vragen’ op de website én een klantenservice. Iets wat wat mij betreft onmisbaar is. Daarnaast spreken ze ook gewoon jouw taal: Nederlands. CHECK.

Garantie

Kan je ruilen en wat is de garantietermijn? Nou.. ruilen kan. De wettelijke termijn is 14 dagen, Footway heeft er 30 dagen van gemaakt. Zo kan je er iets langer over nadenken, of naja.. je vergeten box gewoon netjes terugsturen (heb ik ook zo vaak). Het bijzondere aan Footway is dat je de schoenen zelfs terug kunt doen als je ze al eens aan hebt gehad. Jep! Hoe dan? De kosten van het gebruik worden in mindering gebracht.

Voordelen

 • Snelle levering
 • Je kunt op de beginpagina direct je gender en maat doorgeven waarna de zoekmachine direct aan de slag gaat
 • Meer dan 600 merken op voorraad
 • Veel betaalmogelijkheden
 • Ze spreken je taal
 • Mogelijkheid tot retourneren (zelfs gedragen schoenen)
 • UPDATE: Footway verzendt sinds deze week (29/1) via DHL Express, bestel je het voor 3 uur dan heb je je schoenen de volgende dag nog binnen!

Mocht je wat via Footway willen bestellen naar aanleiding van dit artikel, maak een foto en tagg ze via instagram, vinden ze leuk
(er is nu SALE!!)!

Btw: You can never have too many shoes.

Dit is een gesponsord artikel, dit veranderd echter niets aan mijn objectieve mening.

love, Annemiek

3 Comments

  • Annemiek Nauta Reply

   Hoi Anne, wat bedoel je met namaak? De schoenen en de webshop zijn hartstikke echt én tof!

 1. Hoi Annemiek,
  Het klopt niet dat er geen verzendkosten zijn. Die zijn namelijk ongeacht wat je besteld € 5,99. Dat is denk veranderd toen Footway overging naar DHL Express. Het zou leuk zijn als het mogelijk is zelf te kiezen; betalen voor snelle levering of gratis en even wachten. Vind je ook niet? Maar de prijzen van de schoenen liggen wel een stuk lager dan bij andere winkels, dat is dan wel weer gunstig ? Groetjes, Charlotte

Write A Comment

Close