De toplijst van onze Amsterdamse hoofdstad wil ik jullie zeker niet onthouden.

Vandaag zal ik jullie – in samenwerking met Barbara van Glutenfree Amsterdam – laten zien wat er in de Amsterdamse hoofdstad allemaal ‘safe’ is voor de glutenvrije eters onder ons. Hierbij hebben wij vier eetmomenten op een dag belicht, te weten ontbijt, lunch, taart en het dinner. Uiteraard zijn wij er van op de hoogte dat er veel meer mogelijkheden zijn, maar dit zijn volgens ons de must see hotspots.

Ontbijt

Bagels & Beans! Er zijn er meerdere in Amsterdam, maar bij iedere Bagels & Beans kan je een glutenvrij ontbijtje scoren. Onlangs schreef ik een blog over de heerlijke opties bij de Bagels & Beans in Deventer, aan de andere kant van het land. Hoe dan ook zijn wij beiden ontzettend te spreken over de B&B!

In Amsterdam zit hij op meerdere plekken in de stad, neem eens een kijkje op de Google Maps kaart offee.. je loopt er simpelweg gewoon tegenaan.

Lunch

Glutenvrij lunchen doe je in de pijp bij het schattige lunchtentje Cotton Cake. Dit is een super leuk tentje met heerlijke glutenvrije opties. Ook een aanrader is Stroom in de Pijp.

Taart

Voor een snack ga je naar de Vegan Junk food bar. Hier hebben ze een speciale glutenvrije menukaart. Waaahh!! Glutenvrije taartjes eet je bij Luza’s. Ze hebben hier keuze uit meerdere (!) verschillende glutenvrije taartjes.

Dinner

Op 1 staat Mastino V. Deze glutenvrije pizzatent heeft echt de lekkerste glutenvrije pizza’s die ik ooit geproefd heb.
Alles is glutenvrij, dus je hoeft niet bang te zijn voor kruisbesmetting.
(Foto via Mastino V)
Mocht je opzoek zijn naar hamburgers? Bij Brouwerij Troost hebben ze heerlijke glutenvrije hamburgers (jaja, op een glutenvrije broodje). Ook echt een bezoekje waard.

Tot slot zijn we in Amsterdam ook gezegend met een glutenvrije Winkel en een glutenvrije bakkerij (MetZonder).

Wat zijn jouw lievelings glutenvrije tentjes in onze mooie hoofdstad?

love, Annemiek & Barbara

Write A Comment

Close