De glutenvrije voornemens, hoe zit het daar eigenlijk mee?

Iedere maand gaan er een aantal bloggers van #wijbloggenglutenvrij aan de slag met een onderwerp. Deze maand bespreken wij de voornemens van 2018. De gutenvrije wel te verstaan.

Aan het begin van 2018 begint iedereen te zeuren over goede voornemens. Je kent ze wel. Stoppen met roken, afvallen, meer bewegen etc. Maar eigenlijk he, zijn de meeste voornemens rond de 20e van januari al weer afgezakt. Hoe dat kan? Motivatiegebrek denk ik. Zo anders is het eigenlijk voor mensen met coeliakie, zij kunnen in mijn ogen wél goed voornemens opstellen. Waarom? Nou euh, coeliakie is a lifetime thing, dus je kunt het moeilijk door een motivatiegebrek even aan de kant schuiven.

Als die hard glutenvrije eter, zijn er zo aan het begin van 2018 echt wel aspecten waar je over nadenkt. Allereerst het feit dat ik gewoon ontzettend dankbaar ben hoe veel meer eten er eigenlijk te verkrijgen is. Kijk om je heen, in ieder winkeltje kan je tegenwoordig wel iets glutenvrijs vinden. Dat was 10 jaar geleden wel eventjes wat anders!

Daarnaast ben ik heel dankbaar voor het feit dat het in steeds meer restaurants mogelijk is om iets glutenvrijs te eten. Dit komt mede door het feit dat er steeds wat meer bekendheid is.

Zo, tot dusver de aspecten die er in 2017 allemaal even opplopten in mijn hoofd, 2018:

  • BLIJF BEWEGEN

Mensen met coeliakie hebben vaak wat gevoeligere darmen. Door te bewegen komen je darmen op gang en 1 en 1 is 2.. gaat het er beter mee. In 2018 wil ik dan ook lekker veel blijven voetballen, hardlopen, wandelen en fitnessen.

  • BLIJF CHECKEN

Producenten zijn in beweging. Dit betekent dat producten altijd op zoek zijn naar verbeteringen van het product. Dat maakt dat de ingredientensamenstelling snel kan veranderen. Blijf daarom altijd de producten die jij eet, goed lezen. Mocht er iets veranderd zijn en er blijken wel gluten in te zitten, dan zit jij in ieder geval safe. 

  • BEWUSTER ETEN

Glutenvrije producten bevatten veel suiker. Waarom? Dat is vrij logisch. Glutenvrij eten valt snel uit elkaar en heeft veelal een wat neutralere smaak. Wanneer er suiker door wordt gedaan, smaakt het product al gauw wat zoeter. Dit maakt dat de glutenvrije eters het product al snel veel lekkerder vinden. Begrijpelijk ook. Maaar… hoe ongezond kan het zijn? Zo veel suiker in brood, snoep, crackers, tucjes, wafels. Dat kan gewoon niet goed zijn. Dit betekent overigens niet dat dit betekent dat ik deze producten nooit eet hoor, ik ben ook wel een zoetekauw. Maar, sta er bij stil. Je kunt beter onbewerkte van nature glutenvrije producten eten dan enkel de glutenvrije merken. Hier ga ik sowieso (nog) beter op letten in 2018!

  • GLUTENVRIJE BLOGGERS ONTMOETEN

De planning is om in februari met een aantal glutenvrije bloggers een leuk tentje in Utrecht te ontdekken. Daar is erg veel glutenvrij gebak (Annemiek is comming) en het lijkt mij erg leuk om mensen te ontmoeten die dagelijks hetzelfde doen als jij.

  • REIZEN

Sinds dit jaar durf ik zo veel meer. Dat komt mede doordat er zo veel meer bekend is over het glutenvrije leventje. Voorheen vond ik het lastig om (onvoorbereid) te reizen. In 2018 ga ik mijn reis door de wereld plannen, zonder al te veel te checken hoe het zit met het eten. UITDAGING!

  • BETAALDE SAMENWERKINGEN

Op dit moment gaat het bloggen hartstikke goed. Ik mag absoluut niet klagen aangezien ik pas net begonnen ben. Mijn doelstelling voor 2018 is om dit te gaan uitbreiden. Meer betaalde samenwerkingen zodat ik wellicht meerdere glutenvrije producten kan testen voor mijn volgers en daarbij een korting kan regelen.

Ben jij benieuwd naar de creaties van de overige bloggers van #wijbloggenglutenvrij? Hieronder kan je de linkjes naar de verschillende pagina’s vinden:

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close