Zoals jullie van mij gewend zijn, review ik restaurants. Ik check of zij glutenvrij eten aan kunnen bieden door het zelf te ervaren. Deze keer: Grand Café de Kroon in Markelo!

Met mijn vriendinnengroep en de daarbij behorende mannen wilden we eens lekker uit eten. De Kroon in Markelo was het restaurant wat nog op mijn lijstje stond. Daaaar kon verandering in komen!
De Kroon in Markelo wordt gerund door twee mannen: Dennis Hendriksen en Robert Volkers. Beiden al jaren werkzaam in het pand en bekenden. Waar het vroeger nog onder een andere naam bekend was, hebben zij het met de nieuwe naam en dit nieuwe concept al weten te schoppen tot een waar succes. Borrelen? Uitgaan? Uit eten? Feesten? Bij de Kroon kan het allemaal. Maar…. kan er ook glutenvrij gegeten worden? Dat is een vraag waar ik jullie via deze blog een antwoord op kan geven!

Uiteraard had een vriendin van mij aangegeven dat er één persoon glutenvrij moest eten, moi. Dat was geen probleem. Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik wat mensen ken die er werken, en die dan ook wel enigszins weten dat ik ontzettend allergisch ben.

Bij binnenkomst kreeg ik direct een ‘broodje’, oftewel drie geroosterde broodjes met tomaat en parmezaanse kaas. Er zat ontzettend veel smaak (lees: knoflook) aan, heerlijk! Echt mijn ding.


Op naar de kaart, op naar meer! Hierbij alvast een link naar de menukaart, aangezien je die niet wilt missen. Ik kreeg netjes een uitleg over de kaart en werd gewezen op de glutenvrije mogelijkheden. De chef kon ieder gerecht ook zo aanpassen dat het wel glutenvrij bereid kon worden (yayy!).
Voor wat betreft het voorgerecht kon ik moeilijk kiezen. Ging ik voor de all time favourite carpaccio of ging ik eens buiten mijn comfort zone? JEP, I did. Het werd vitello tonnato (oke een klein stukje daarbuiten dus)…. Wat heerlijke dungesneden kalfsstukjes. Daarbij kreeg ik een heerlijk sausje, kappertjes, radijsjes frambozen en wat salade. Heerlijk was het!

Als hoofdgerecht had ik ontzettend zin in gewoon een stuk vlees. Zoals ik jullie wel vaker heb verteld eet ik thuis niet heel erg veel vlees, maar als ik uit eten ga kies ik er vrijwel altijd voor. Ik ging voor een mals stukje biefstuk met daarbij drie scampi’s. Daarbij wilde ik geen saus (ik houd van clean eten). Ik kreeg hierbij een apart garnituursetje met heel veel verschillende dingen. Aardappeltjes, frietjes, mayonaise, warme groente (witte biet, carpaccio, paprika en gesmolten kaas) én een prachtig versierde salade. Ik heb werkelijk bijna alles opgegeten (ik puilde uit).
Het vlees was echt ontzettend mals en perfect gebakken. De scampi’s vond ik wat minder omdat ik ze zelf altijd heel erg kruidig maak. Ze waren wel ontzettend vers (kon je goed proeven!!) en volgens mij lag de smaak gewoon aan mijn smaakvoorkeur.

IMG_5825
IMG_5827

 

Voor wat betreft het uitpuilen: ik kon niet meer. Ik kon zelfs geen toetje meer aan, dus vandaar dat ik koos voor een lekker likeurtje als dessert. Het werd de likeur 43, het drankje dat ik vaker nuttig (als ik überhaupt drink).
Het leuke aan het restaurant was dat we naderhand met de vriendengroep nog ‘even’ het café indoken. Deze zit bij aan het restaurant en maakt het zeer leuk om een heerlijk dinner daar af te sluiten.

Ook wil ik nog graag benoemen dat waar ik het zojuist over feesten had, ik tot tweemaal een feestje heb bijgewoond in dit pand waar ik heerlijke glutenvrije hapjes heb gekregen. Carpaccio, porto bello, tonijntartaar, broodjes.. alles kwam er voorbij. Stiekem wist ik dus al dat het goed zat, maar écht uit eten had ik er nog nooit gedaan. Hoe dan ook: ik ben zeer tevreden over alle aspecten. Het is wat mij betreft dan ook echt een aanrader!

De bediening was overigens een punt waarover ik ook zeer tevreden was. Allemaal vriendelijke dames en heren die allen op de hoogte waren van het feit dat er ‘iemand’ glutenvrij moest eten. Super voorbereiding en zeer fijn dat het allemaal niet onderschat wordt. Iets wat ik zeer waardeer!!

De Kroon, bedankt voor de gastvrijheid en het heerlijke eten. Tot gauw!

love, Annemiek

 

Write A Comment

Close