Onlangs zat ik bij de Bagels & Beans in Deventer van mijn bagel te genieten. Alleen.

Werkelijk waar iedereen die zich op dat moment daar bevond en/of er langsheen liep, keek mij verbaasd aan. Jup, omdat ik alleen zat. Ik geloof namelijk echt niet dat er iets op mijn gezicht zat wat zo bizar was waardoor iedereen keek. Ik voelde mij in eerste instantie ongelofelijk aangekeken maar later vroeg ik mij af waarom eigenlijk. Als ik alleen ergens zit, laat mij. Let eens wat meer op jezelf in plaats van op anderen.

In ieder geval heb ik echt lekker gegeten én voelde ik mij ontzettend rustig nadat ik even een date had gehad met mijzelf. Een win-win situatie.

Geen onzinverhalen

Je hoeft niet meer naar mensen te luisteren die het continu over niks hebben. Je kent ze wel, van die gesprekken die je ook met de oma van je achterbuurvrouw hebt. Het gaat over niks.

Je kunt even alleen aan jezelf denken

Jouw broodje. Jouw koffie, Jouw taart of whatever the fuck you like. Niemand die je stom aankijkt als je dat extra lekkere broodje neemt in plaats van die gezonde. Behalve de buurman maargoed, die ken je toch niet.

Focussen

Je hoeft je alleen maar op jezelf te focussen. Oh en je eten. Makkelijker dan dat kan niet toch? Ik kreeg er in ieder geval echt een rustig gevoel van.

Ongenegeerd mensen kijken

De leukste van allemaal. Je kunt aan het raam gaan zitten en kijken naar de mensen die allemaal langs lopen. Ik zeg niet dat je moet oordelen maar hé, die vrouw met die leuke kledingstijl kan jij heel wat van leren. En vergeet niet dat schattige oude stelletje die hand in hand door de stad sjokken, aandoenlijk toch?

Ga jij wel eens ergens alleen ergens zitten of eten? Of denk je nu doe eens normaaaal gekkie? Let me know, vind ik leuk!

love, Annemiek

Write A Comment

Close