Mijn god… begin je je studie rechten krijg je twee van die gigantische wettenbundels erbij..

Jep. Iedere rechtenstudent(e) kennen ze: de wettenbundels. Zelf werk ik al jaren met de Collegebundels van Kluwer. Aan het begin snap je er helemaal niets van maar geloof me, dat wordt écht beter!

Hoe dan ook, heb je er veel mee van doen. Tijdens het tentamen kan je niet zonder en het is de leidraad tijdens de colleges. Vaak wordt vergeten dat je er 90% van de tijd op een goede manier gebruik van kunt maken. Ik zou Annemiek niet zijn als ik er niet een leuke feitenrelaas van zou maken.

Wettenbundels zijn zwaar

Dat ze zwaar zijn zie je van ver af, maar dat je ook nog BEIDE bundels mee moet slepen door je fantastische schoolrooster? Thaaaanks but no thanks.

Breeeeekbare blaadjes

De bladen in een wettenbundel zijn thin as fuck. Een keertje niezen en hij is helemaal doorweekt, een keer er langs schuiven is doei bladzijde. En leg dat maar eens uit aan je docenten……..

Kleurtjes zijn nooit meer hetzelfde

Voor ieder rechtsgebied een kleurtje of bij elk rechtvak een apart kleurtje? The struggle is real. Hoe krijg je overzicht en vooral: je ‘denkt’ alles nog wel te onthouden. Niet dus. BRENG KLEURTJESSTRUCTUUR AAN.

Hihi, get it? The struggle is real. Hoe dan ook, de Collegebundels van Kluwer zijn goud waard tijdens je tentamens. Leer ze kennen, breng structuur aan en lees bepaalde hoofdstukken gewoon simpelweg door. Ga niet als een kip zonder kop alleen de enkele artikeltjes lezen die ‘nodig zijn’. Hierdoor begin je de rode draad van een wettenbundel te snappen en dat brengt je veel meer. Daarnaast verwijzen de bundels van Kluwer naar andere wetsartikelen, nooit verkeerd toch? Anyway: good luck!

love, Annemiek

 

Write A Comment

Close