Na mijn ervaring met mijn eerste fitbit (Charge 2), was ik compleet verliefd op het nieuwe exemplaar. Kijk jij mee?

Na lang twijfelen en lang genoten te hebben van mijn Fitbit Charge 2, besloot ik het nieuwste exemplaar te kopen: de Fitbit Ionic. De reden dat ik zo lang heb getwijfeld? Ja euh ik ben Nederlander, vind het zonde om zo veel geld in iets te stoppen als ik eenzelfde heb met dezelfde functies. Na lang wikken en wegen en het besef dat ik mijn Fitbit iedere dag om heb (lees: dag en nacht) was ik er over uit. Op naar mijn nieuwe schatje!

Design

Dit was voor mij de eerste echte sporthorloge met een mooi excemplaar. De Ionic ziet er prachtig uit. Daarnaast kan je de bandjes veranderen en krijg je bij de levering al een maat S en L binnen. Eigenlijk passen ze beiden dus mocht je er 1 kwijtraken of beschadigen, heb je de andere nog. Daarnaast is het beeldscherm een scherm met 348×250 pixels waardoor je alles exact kunt aflezen. Heel overzichtelijk en en en, hij is met touchscreen! Perfect dus. Ik vind het wel jammer dat de Ionic geen keuze optie heeft voor een metalen bandje, omdat ik die bij de Charge 2 heel vaak gebruikte. Dat maakt de Ionic dan nog iets geschikter voor iets ‘zakelijks’. Hoe dan ook denk ik dat deze in de toekomst snel zal komen.

Relax

Op de Ionic zit een app die je helpt te relaxen. Ik ben nogal een chaoot soms in mijn dagelijkse dingen, dus dan is een ‘verplicht’ relax momentje nooit verkeerd om even in te lassen. Dit had de fitbit Charge 2 ook al. De Fitbit zegt dat je de aankomende twee minuten even je rust moet pakken, door rustig in- en uit te ademen.

Sporten

De Ionic kent zeven sport opties. Je kunt kiezen voor hardlopen, zwemmen, crosstrainer, gewichten, fietsen, interval en een ‘gewone’ workout. Dat zijn er zeker meer dan bij de vorige variant. Dat je er mee kunt zwemmen vind ik heel bizar, daarom doe ik hem op de een of andere manier altijd nog af met het douchen etc. Gewenning denk ik? Daarnaast is de hartslagmeter echt een gigantisch stuk vooruit gegaan. Bij de Charge 2 gaf hij vrij vaak aan dat ik geen (??) hartslag had, dat heeft de Ionic niet. Daarnaast geeft hij na iedere workout een overzicht van je gemiddelde hartslag, de max, verbrandde calorieen en de duur. Super leuk om daar ook eens inzicht in te krijgen. Oh en! Hij stopt als jij stopt. Dus doei lager PR door de stop bij het oversteken. Bedankt Fitbit!

Daarbij heeft de Ionic en coach, welke precies aangeeft wat je moet doen op welk moment. Leuk toch?

Apps

Naast de apps die FitBit zelf aanbiedt, kan je er ook apps op zetten. Deze moeten wel eerst door FitBit worden goedgekeurd, maar is wat mij betreft echt perfect!

Batterijen

De batterijen van de Charge 2 gingen bij mij circa vier dagen mee, de Ionic vijf! Na vijf dagen krijg ik pas een melding dat hij bijna leeg is (netjes via het scherm zelf én via je mail). Voor mij ideaal. Je kunt je lader in je laptop, computer of gewoon in het stopcontact drukken. Met het magneetje dat in de lader zit, klikt hij super simpel aan je Ionic. Met een uurtje is hij ook weer volledig opgeladen!

Slaap

Waar de Charge 2 je slaap ook al kon meten, doet de Ionic dit nog veel preciezer. Doordat de Ionic je hartslag beter meet, kan hij je slaap ook beter meten. Het is heel prettig dat hij ook precies weet welke slaap je hebt: REM, licht, diepe slaap of dat je wakker bent geweest. Zelf ben ik het type die er elke dag naar kijkt om een verband te zoeken met hoe je je voelt, beetje obsessief maar wel interessant als je het mij vraagt!

Social

De apps die op de Ionic staan zijn er vrij veel. Je kunt er mee betalen, maar dat kan alleen met een creditcard. Daarnaast denk ik dat dit nog niet mogelijk is in Nederland, wie weet in de toekomst wel? Daarnaast krijg je appjes e.d. binnen op je horloge, maar dit heb ik uitstaan. Moet je voorstellen dat je continu dat getril aan je arm hebt, dat vind ik niet chill. Voor mensen die het wel fijn vinden is het ideaal! Wat uiteraard wel heel ideaal is, is de muziek die je er op kwijtkunt. Je kunt 300 songs downloaden voor tijdens je workout. Zelf heb ik vaak een workout list aanstaan, dus die muziek kan ik er dan ook mooi op kwijt. Perfect.

Conclusie: I LOVE IT! Ik ben echt heel erg blij dat ik de keuze heb gemaakt om de Ionic te kopen en mijn Charge 2 aan een vriendin te verkopen. Hij is super mooi, fashionable, sportief en helpt mij bij het zorgen voor mij zelf (gezond zijn). Met de 349,95 is hij behoorlijk prijzig, maar je krijgt er wel heel erg veel voor terug!

love, Annemiek

Write A Comment

Close