Geen PR? Wat bedoelt ze hiermee hoor ik je denken…

Ik loop niet hard voor een zogeheten ‘personal record’, maar om compleet andere redenen. Deze redenen ga ik vandaag met jullie delen. De laatste tijd valt mij heel vaak op dat ik op vrij veel instagram-accounts bovenin bij de informatie een PR tijd zie staan. Dat betekent dat mensen delen wat voor tijd zij doen over 5, 10 of 15 kilometer of zelfs een marathon. Nadat ik het zo vaak voorbij zag komen, begon ik mij af te vragen.. ‘Hé Miek, waar ren jij eigenlijk voor?’ 

Dat was het moment dat ik mij besefte dat ik helemaal geen doel heb. Is dat niet raar? Later bedacht ik mij dat dat helemaal niet raar is. Nou hé, waarom nou niet? Ik heb hele andere ideeën bij hardlopen. Ik ben geen duurloper, mijn maximale aantal kilometers is dan ook denk ik acht. Ik ben geen type die PR’s moet verbreken, dat betekent echter niet dat ik ongelofelijk veel respect heb voor de mensen die dat wél kunnen/doen.

Koppie legen

Ik loop vooral omdat het mij rust geeft. Waar ik binnen zo druk ben als een stuiterbal en af en toe niet weet waar ik naar toe moet met mijn gedachtes, kan ik tijdens het hardlopen alles heel goed even de boel laten. Ik denk niet na over wat allemaal nog zo belangrijk is en/of wat ik allemaal nog moet, nee. Ik loop hard omdat ik rust vind met mezelf, op dat exacte moment.

Genieten van buiten

Tijdens het hardlopen geniet ik ook intens van de natuur. Ga maar eens in een vies lokaal/kantoor staan en adem diep in door je neus en uit door je mond. Loop vervolgens naar buiten en doe het nog eens. Dan begrijp je mij punt. Daarnaast woon ik in Twente en zoals vrij veel mensen weten is het daar behoorlijk groen. Noem mij een zeikerd maar echt, dat is zó mooi.

Ik ben heel erg benieuwd waarom jij bent begonnen met hardlopen. Wilde je afvallen? Fitter worden? Pr’s halen? Let me know!
Ik schreef al eens een blog over de voordelen van hardlopen, benieuwd? Klik HIER.

love, Annemiek

Write A Comment

Close