Tegenwoordig hoor je er steeds vaker van: KOOC!

Op 2 juni 2017 heb ik een blog geschreven over ontvangen maaltijden van KOOC, wil je deze nog eens nalezen? Klik dan HIER.

Afgelopen maand kreeg ik gelukkig als een van de eerste te horen dat er twee nieuwe maaltijden komen, als sneak peak! Super leuk dat ik als een van de eerste dit te horen kreeg, zeker omdat KOOC bij deze twee maaltijden het glutenvrije logo mag gaan voeren. Iets wat natuurlijk ontzettend goed bij mij past en iets waar ik jullie meer over mag en ga vertellen.

In februari 2018 heeft KOOC het glutenvrije logo verkregen. Sindsdien kan KOOC dan ook garanderen dat zij voor 100% glutenvrije voeding verkoopt. Naast het feit dat de producten biologisch, vrij van kunstmatige toevoegingen, suiker- en zuivelvrij zijn zijn ze nu dus ook glutenvrij. Dit logo hebben zij verkregen middels de licensie van de Nederlandse Coeliakie Vereniging.
Het brein achter deze toevoeging is oprichter Ralph Moorman, hij is levensmiddelentechnoloog en gezondheidscoach. Zoals Moorman zegt: ‘Voor een glutenvrije, smaakvolle en gezonde maaltijd hoef je niet meer te zoeken naar de juiste ingrediënten en lang in de keuken te staan.’

Waarborging glutenvrij

Eerst wordt een een schoonmaakrondje uitgevoerd, waardoor alles wat gluten bevat weg is. Daarna wordt alles – echt alles – schoongemaakt. Van vloer tot aan wand en van keukengereedschap tot de pan. Daarna wordt er met een omgevingsonderzoek een test uitgevoerd of er zich nog gluten bevinden in de ruimte. Dan worden de maaltijden bereid en tot slot wordt het product direct na bereiden goed afgesloten met folie, zodat er geen risico meer is op kruisbesmetting.

Mijn mening

Zoals jullie konden zien in een vorige blog bij de opstart van KOOC, ben ik zeer te spreken over dit concept. Nu zij inmiddels het glutenvrije logo kunnen voeren, ben ik echt een fan geworden. De twee nieuwe maaltijden heb ik dan ook – samen met mijn vriend – mogen proeven van hen. Dit waren:

Vegan Chili sin Carne met bataat en gepofte paprika

Zelf ben ik geen fan van rauwe paprika, maar wanneer het gepoft is…. veeg mij maar op! Wat lekker is dit zeg. Zelf eet ik nooit vegan maar je mist in dit gerecht het vlees echt niet. De bonen en rijst maken het een zeer voedselrijke maaltijd waardoor dit vreetzakje zelfs al vol zat. Dat zegt heel wat over de juiste porties namelijk: perfect!

Vegan groene curry met shiitake en venkel

Dit is dus echt mijn nieuwe favoriet. Ik ben echt fan van gegrilde groenten en dit gerecht zit er vol van. Hoe meer groenten hoe beter. Ik ben vaak een bodemloze put waardoor ik mijn portie groentes meestal vergroot om toch dat voldane gevoel te krijgen. Groente is namelijk ontzettend gezond en ijzerrijk. Topcombinatie!

Kortingscode

Uiteraard heb ik voor jullie een kortingscode gefixt. Met de code ‘10%_annemieknauta’ ontvang jij 10% korting op je bestelling! Hierdoor scheelt het aanzienlijk, zeker wanneer je een wat grotere bestelling doet. Denk er bijvoorbeeld eens aan hoe handig deze producten zijn voor jouw lieve opa of oma!
De maaltijden kosten 7,95 per stuk.

Dit is een gesponsord artikel, dat veranderd echter niets aan mijn objectieve mening.

love, Annemiek

Write A Comment

Close