Een gezonde brownie, beter kan het niet worden. Ik maakte deze variant van onder andere van zwarte bonen. Het klinkt gek dat weet ik, maar met de juiste verhoudingen…. WAUW!

Benodigdheden

  • 1 blikje zwarte bonen van de Albert Heijn
  • 6 zachte medjoul dadels
  • 5 eetlepels cacaopoeder (Fair Trade!)
  • 2 eieren maat M
  • 4 el kokosolie
  • 3 el honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 drupje vanilleextract
  • Een tikkeltje zout
  • Poedersuiker en kokosrasp voor de topping

Werkwijze

  1. Week de dadels een kwartier lang in warm water
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden
  3. Smelt de kokosolie en laat afkoelen
  4. Doe de bonen, dadels en de eieren in een mixer
  5. Voeg de kokosolie en de honing toe
  6. Voeg tot slot het bakpoeder, de zout, het vanille extract en de cacao toe
  7. Mix goed door tot een seeuige substantie
  8. Doe de mix in een bakblik
  9. Doe de brownie in de oven voor 30 minuten
  10. Laat afkoelen en top met de poedersuiker en kokosrasp

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

2 Comments

  1. Pingback: Glutenvrije chocoladebrownie van de lidl - Annemiek Nauta

  2. Pingback: Glutenvrije brownie met kokos - Annemiek Nauta

Write A Comment

Close