Natur.  Start vandaag nog met een gezonde levensstijl! Daar staat Natur. voor en ik heb het mogen proberen.

Onlangs kreeg ik van Natur. een gigantisch pakket thuisgestuurd met daarin een 5-daagse detoxkuur die zij aanbieden. Waarom? Ik wilde het graag proberen, was nieuwsgierig geraakt naar de werking ervan en ik houd van groente en fruit. Ik was vrij geinteresseerd geraakt in hoe zoiets in zijn werk gaat en natuurlijk: of het werkt.

Wat is natur?

Natur. staat voor het boosten van je immuumsysteem op een gezonde en verantwoorde manier. Hierbij hebben zij verschillende keuzes voor de afnemers. Van detoxboxen tot juiceboxen en nog veel meer. Het ruime assortiment kan je bekijken via HIER. Ik mocht met hun een leuke samenwerking starten en zelf de box kiezen. Ik heb gekozen voor de detoxkuur van 5 dagen, om eens te zien of ik mij daadwerkelijk zo ging voelen als beschreven.

Wat moet het resultaat zijn?

Bij de 5-daagse kuurbox is het van belang om je eigen lichaam te boosten en/of te ‘resetten’. Hierbij drink je gedurende 5 dagen 2 juices én een shot per dag. Dit betekent dat je in haar volledigheid 15 drankjes thuisgestuurd krijgt, en dat he-le-maal GRATIS.

Het idee achter deze boost is om je gezonde lifestyle weer op te pakken. We kennen allemaal die dagen en/of weken waarbij je gewoon wat minder oplet op wat je eet. En hé: ik heb daar echt geen moeite mee. Ik eet soms erg veel, dat weet ik, maar de andere dag weer heel anders. Je kunt iedereen zijn eetpatroon ook maar niet met elkaar blijven vergelijken, simpelweg omdat iedereen een ander metabolisme heeft. Daarnaast sport ik redelijk wat en huppel ik wat af, waardoor ik gewoon vaker honger. Simple as that. In ieder geval kan ik wel vaak merken wanneer het een beetje uit de hand loopt. Op het moment dat ik dit schrijf merk ik dan ook echt wel dat deze paasdagen me nu al iets te veel worden met al dat lekkers. Ik kan gewoon simpelweg slecht maar 1 paaseitje nemen maargoed, wie niet? Als je dat wel kunt heb ik diep respect voor je. In ieder geval is dat voor mij het seintje om weer even ‘normaal’ te doen en een dergelijke box van Natur. kan je daar ontzettend bij helpen.

Inhoud box

  • 3x Spicy Greens (250 ml): Appel, Peer, Komkommer, Spinaziesap, Boerenkool, Bleekselderij, Limoen, Gember, Munt
  • 3x The Force (250 ml): Wortel, Biet, Acerola, Blauwe bes, Appel, Komkommer, Limoen, Gember
  • 2x Beet the Blues (250 ml): Banaan, Biet, Appel, Aardbei, Framboos
  • 2x Fountain of Youth (250 ml): Wortel, Mango, Passievrucht, Kurkuma
  • 2x The Clean (100 ml): Appel, Biet, Wortel, Spinazie, Selderij, Citroen
  • 2x The Charger (100 ml): Appel, Spinazie, Peer, Komkommer, Venkel, Boerenkool, Limoen, Koriander
  • 2x The Glow (100 ml): Wortel, Mango, Passievrucht, Kurkuma

Wat is het resultaat?

Het is van belang dat je bij de kuur gewoon blijft eten. Ideaal voor mij aangezien ik echt niet zonder ‘echt’ voedsel kan. Alleen sapjes drinken/eten is niets voor mij. Het moet je in ieder geval een vitaler gevoel geven en dat is waar ik voor ging. Ik dronk en at altijd wel veel vitamientjes maar wat extra’s is nooit verkeerd. Iedere drank bevat namelijk een halve kilo aan groente en fruit, ideaal!

Hoe haal ik alles uit de kuur?

Met de volgende tips kun je je stofwisseling en darmwerking optimaal laten functioneren.

  • Zorg dat je 2 keer per dag 30 minuten matig intensief beweegt, volg bijvoorbeeld een rustige yogales. Beweeg daarnaast 2 keer per week intensief, zoals fitness, hardlopen of bootcamp.
  • Eet alleen op vaste uren tijdens de dag. Zorg hierbij dat je zo natuurlijk mogelijk eet (vermijd zwaar bewerkt voedsel) en voldoende vezels consumeert voor een goede darmwerking.
  • Zorg voor voldoende nachtrust. Zo kan je lichaam voldoende herstellen en voorkom je dat je – door slaaptekort – naar ongezonde snacks grijpt.

Deze adviezen heb ik van de site van natur. gehaald, simpelweg omdat zij het beste advies geven.

Mijn favoriet was zeker de oranje versie met kurkuma, mango en wortel. Waarom? Nou hij smaakte heerlijk allereerst en draagt bij aan je ‘jeugdigheid’. Vet cool toch? Anyway, of het nou geholpen heeft? Ik denk het wel.
Als jij een week lang iedere dag zo veel groente en fruit binnenkrijgt, krijgt je lichaam echt een boost. Daarnaast is het altijd goed om groente en fruit te nemen wanneer je honger hebt. Nogmaals: het is geen maaltijdvervanger maar als tussendoortje echt wel te doen. Zelf vond ik die met bieten het minst lekker, simpelweg omdat de bietensmaak altijd overheerst en ik absoluut NIET gek ben op bieten. Ik heb ze wel geprobeerd en dat vind ik het belangrijkste om te doen. Altijd proberen! Ze waren wel degelijk effectief dus en ik voelde me weer de gezonde Annemiek zoals ik haar ken. Wanneer ik dit schrijf heb ik overigens net het paasweekend er op zitten, NIET COOL veel gegeten. Maar boeie? Ik neem nog een lekker sapje en ga van de week weer lekker mezelf zijn en gezond eten. BALANS IS KEY.

Dit is een gesponsord artikel, dat veranderd echter niets aan mijn objectieve mening.

love, Annemiek

 

Write A Comment

Close