Midden in de Pijp, op de van Woustraat 47 vlakbij de gezellige Albert Cuypmarkt zit de Luza’s Caffeine Club. De plek voor een heerlijke kop koffie met huisgemaakt stuk gebak. Ook GLUTENRIJ!

Of je nu zin hebt in enkel een bakje koffie of sapje, een ontbijtje, lunch of een heerlijk groot stuk taart: Luza’s! Luza’s Caffeine club heeft dit alles. Op 18 maart mochten wij met een aantal glutenvrije bloggers eens langskomen om te zien of de stukken taart en quiche daadwerkelijk in een glutenvrij dieet passen…. ondanks dat Luza’s strikt gescheiden werkt, is het toch altijd leuk om mensen te informeren over het feit dat zij ook glutenvrije opties hebben. Taart? Ik was overtuigd.

Het tentje zit midden in de Pijp, dus het was voor mij even zoeken als rasechte Twentse. Dat maakte de hele dag voor mij sowieso een super leuk uitje en het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen.

Anyway, Luza’s. Luza’s is 7 maanden geleden opgericht door Joshua Luza en Maarten Koelink en is sindsdien een groeiend bedrijf geworden. De enthousiasme alleen al waarmee zij hun concept overbrengen, krijg je zelf energie van! Er werd ons verteld dat we allerlei gerechten mochten proberen, maar voordat dat ter sprake kwam leerden wij de geschiedenis van Luza’s kennen.

De eigenaar van Luza’s eet zelf volledig paleo en is zich sindsdien gaan verdiepen in alles wat met allergieën, voorkeuren of hoe je het ook wilt noemen te maken heeft. Zo kwamen zij het concept glutenvrij sowieso al vrij snel terecht. De uitdaging van Luza’s was om de gerechten zo veel mogelijk paleo te maken, op een wijze dat mensen het verschil met ‘gewone’ taartjes etc. niet zouden proeven. Je ziet dat steeds meer bedrijven dit erkennen maar zo goed als dat Luza’s alles scheidde, was erg leuk om te zien. Uiteraard hadden wij veel vragen zoals: ‘Hoe scheid je de glutenvolle en glutenvrije producten?’, ‘Wordt het in dezelfde oven afgebakken?’ etc. Nou, de oven werd inderdaad gebruikt voor beiden, maar de glutenvrije varianten worden netjes in een aparte schaal gedaan. Zoals het hoort! Daarnaast hebben zij in de zaak een open keuken, zodat je precies kunt zien wat ze doen en geloof me: ze scheiden alles.

Taart!

Wauw, wat een taart stond er klaar voor ons. We hebben verschillende soorten taart met elkaar mogen proberen. Denk hierbij aan peacan pie, carrot cake, chocolate brownie, lemon cake en een cake met kaneel. Bijzonder hoe mijn voorkeur gauw wegtrok naar chocolade: NOT. Blijft mij all time favourite and addiction. Daarnaast vond ik de limoencake erg fris, de kaneelcake verrassend lekker en de pecan pie bijzonder verrassend. Vergeleken met de carrot cake hadden de andere soorten toch mijn voorkeur, er kon wat mij betreft niet genoeg in mijn buikje!

De pecan pie taart.

De brownie, lemon cake en de cake met kaneel op 1 foto.

De carrot cake.

Quiche!

Zoals jullie weten heb ik zelf eens een quiche geprobeerd te maken en ik vond hem zalig, ondanks dat ik nog nooit quiche had gegeten. Nou, dat gevoel heb ik wederom bij Luza’s ervaren. Het is misschien niet mijn lievelingsrecept maar ze vielen zeker in de smaak. Er was een optie met tomaat en een optie met gorgonzola. Ondanks dat ik geen fan ben van gorgonzola had hij zelfs mijn voorkeur!

Quiche soorten op 1 foto.

Benieuwd naar de rest va het menu? Klik HIER!

Al met al is deze middag zeer geslaagd geweer. En recepten waten heerlijk, het gezelelschao zeer boeiend en niet geheel onbelangrijk ben ik niet ziek geworden. Luza’s, ontzettend bedankt voor deze gezellige en volledig glutenvrij middag. Jullie zaak is fantastisch en ik kijk uit naar de uitbreiding in NL!

love, annemiek

Write A Comment

Close