Onlangs ontving ik vier potjes met super cute blauwe beertjes. Het bleek inderdaad te zijn wat ik dacht: vitamienenbeertjes voor je haar!

De eerste blog die ik schrijf voor deze samenwerking zal ik jullie informatie verschaffen over de beertjes. Hierbij zal ik ingaan op de werking, het effect en mijn verwachtingen. Ik was eerst altijd nogal sceptisch over zulke dingen, maar dat zal ik je uitleggen. Sugar Bear geeft aan dat het goed is voor de duur van 30 dagen, dat is 1 potje. Ik ga eens zien of het echt werkt!

Wat is het en wat is het effect?

Deze beertjes zijn eigenlijk een soort snoepje met heel wat vitamines er in. Deze vitamines moeten zorgen voor mooi, lang, gezond en glanzend haar en hoort de haarbreuk te stagneren. Het beertje smaakt naar heerlijke bessen en daardoor lijkt het net alsof je twee keer per dag een lekker snoepje inneemt. De vitamines die in het snoepje zitten zijn A, C, D, E, B6 en B12. Daarnaast zitten er meerdere mineralen in. De vitamines en mineralen horen je haar van binnenuit kracht bij te zetten.

Nou waarom? Wat moeten deze vitamines en mineralen nou precies doen voor het resultaat en waarom neem je het overdag niet gewoon in tijdens je voeding? Wat betekenen deze vitamines eigenlijk en wat is werking per vitamine?

Vitamine A (Palmitate)

Vitamine A vind je in aardappeltjes, wortelen en boerenkool. Deze vitamine draagt bij aan een goede en gezonde huis en zorgt ervoor dat de hoofdhuid voldoende zuurstof krijgt. Hierdoor kan je haar beter groeien. Deze vitamine beschermt je haardzakjes ook tegen uitval van haren en hydrateert je hoofdhuid voldoende, eveneens voor de zuurstof.

Vitamine C (ascorbinezuur)

Vitamine C zou je haargroei moeten bevorderen. Vitamine C is namelijk van groot belang voor het versterken van je haargroei van binnenuit. De antioxidant beschermt ook je haar van binnenuit. Eigenlijk een beetje dezelfde werking als de A-variant dus.

Vitamine E

Vitamine E is van belang voor de bloedsomloop. Vitamine E is ook van belang voor de rimpels van de huid, we worden allemaal wat ouder (ahum). Ik zie trouwens ook dat ik van die lachrimpels heb, als die maar niet weggaan… Vind het wel cool, beetje expressie in je gezicht (lekker overdreven).

Vitamine B6

Vitamine B6 is wat mij betreft de meest bekende variant voor het bevorderen van de haargroei. Volgens mij samen met B12. Het zit wel in kippies en tonijn dus dat eet ik al wel behoorlijk veel. Wat ik dus wel weer heb geleerd van deze vitamine is dat wanneer je het samen neemt met zink, het de stoffen blokkeert in ons lichaam die leiden tot haaruitval. Win-win!

Foliumzuur (vitamine B-9)

Een ter kort aan dit soort, zorgt er voor dat je juist haaruitval krijgt. Ik heb de laatste tijd best wat haaruitval. Daarnaast heb ik het ide dat mijn haar stukken dunner is dan eerst. Daarom vind ik het best leuk om mij een beetje in te lezen over de vitaminensoorten zodat ik er op in kan spelen. Deze moet ook worden genomen met zink en de overige B’s.

Vitamine B-12

Nou hier heb je hem, de B12 die ik net al noemde. Deze kan je eigenlijk in alle drogisterijen wel kopen om je haargroei te bevorderen. Dit is dan ook de meest bekende variant. Neem je dit extra in dan moeten je nagels en haar goed gaan groeien. Nagels heb ik al als de beste (veel yoghurt woehoe) maar mijn haar kan deze vitamine wel gebruiken. Win-win wederom!

Biotine

Vroeger heb ik geleerd dat biotine heel goed is voor jezelf. Dit was niet alleen zo bij je haar maar eigenlijk bij alles in je lichaam. Het moet bijdragen aan een slechte huid maar ook iets randoms als eczeem. In combinatie met de B’s moet biotine heel goed zijn voor eigenlijk alles, dus het innemen is nooit verkeerd. Deze versterkt dan ook de werking van de beertjes en is er daarom aan toegevoegd.

Pantotheenzuur (vitamine B-5)

Deze naam zei me eigenlijk vrij weinig. Het blijkt dat de B5 ondersteunt bij de aanmaak van keratine voor je haar. Het helpt om de verloren haren te vervangen.

Kokosnootolie

Kokosnootolie is overal goed voor dude.. Serieus, ik lees er zo veel over. Mensen stoppen het in hun haar, op hun huid en slikken het nu dus ook al voor de verbtering van je haar. Deze populaire olie is wereldwijd gebruikt om steun haar en hoofdhuid gezondheid te helpen. Vanwege de gelijkenis met natuurlijke oliën onze hoofdhuid, kokosolie is een van de weinige oliën die daadwerkelijk het haar kan hydrateren. Dit helpt breuk en haaruitval te voorkomen. Woehoee!

Glutenvrij?

Ja nou dus, Annemiek. Wat moet jij er mee? Nou de beertjes zijn eigenlijk per toeval glutenvrij. Ze kennen ook het glutenvrije logo en dat is eigenlijk best wel heul erg logisch. Er zitten namelijk enkel vitaminen en mineralen in en dat is eigenlijk alleen maar bevorderlijk. Ik vind het dan ook super tof om de beertjes te proberen – ben nu al bezig – en ze smaken echt super lekker. Het is werkelijk waar alsof je een snoepje inneemt, ondanks dat ik voorheen wat sceptisch was. Of het nou helpt of niet, een straf is het niet.

Neem gedurende 30 dagen 2 beertjes per dag staat er op het ettiket. Overschrijdt het ook niet!

Guys, ik laat jullie over ongeveer een maandje weten of ik denk dat het echt geholpen heeft. Of mijn ietwat dunne haar sterker is geworden. Ik ben erg benieuwd!

Dit is een gesponsord artikel, dat veranderd echter niets aan mijn objectieve mening.

love, Annemiek

Write A Comment

Close