Met de eerste zonnestralen in Nederland raak ik wild enthousiast van IJSJES, glutenvrij ijs! Deze glutenvrije ijslijst heb ik voor jullie samengesteld.

Ondanks dat ik het hele jaar door ijsjes kan eten, heb ik er in de lente en zomer toch wat meer zin in. Om een beetje een beeld te krijgen van welke ijssoorten nou allemaal glutenvrij zijn, heb ik hier een fantastische hulplijst voor je. Van waterijs tot roomijs. Let wel op dat de ingrediënten samenstelling ALTIJD kan veranderen, dus blijf het zelf checken of attendeer mij er even op wanneer iets veranderd is.

Daarnaast heb ik een overzicht van alle glutenvrije ijssoorten bij de Albert Heijn en de Plusmarkt. Zelf kom ik het meest bij de Albert Heijn en de Plusmarkt  als ik een lijst maak van de overige supermarkten ben ik nog wel even bezig. Hier kan ik in de toekomst een nieuwe blog aan wijden.

Waterijs

AH sorbetijs

Biologisch

Eigen merk

Ijs mét Alcohol

Overige waterijs (veelal OLA)

 

Roomijs

Italiaans schepijs

Eigen merk

Hertog

Ben & Jerry soorten

Eiwitrijkijs van Breyers

Happy Jersey’s Ijs

Rudolph’s ijs

Vienetta

Magnums

Zo. Dat was dat. Een heel groot overzicht met heel veel soorten ijs voornamelijk van de Albert Heijn, omdat dit mijn lievelingswinkel is. Heb je nog tips? Let me know!

Plus waterijsmerk

Plus luxe bekers

Plus bakijs

Plus roomijs

Geniet er van lieve mensen!

love, Annemiek

2 Comments

  1. Heel veel van het ijs wat je noemt is helaal niet glutenvrij. Mensen met een glutenallergie worden daar heel ziek van. Doe aub beter je huiswerk.

    • Annemiek Nauta Reply

      Dag Stein,

      Ik zou het prettig vinden als je aangeeft om welke ijssoorten het gaat. Ik heb zelf coeliakie dus kan geen enkele vorm van gluten verdragen. Ik heb dan ook van daaruit gehandeld, de ingredientenlijsten bekeken, contact gehad met de makers en deze lijst opgesteld. Mijn huiswerk is dus goed gemaakt.

Write A Comment

Close