Nadat ik op skivakantie ben geweest, hebben mijn vriend en ik besloten op de terugweg een nachtje Bonn mee te pakken.

Na onze skivakantie in Saalbach Hinterglemm hebben wij op de terugweg een stop gemaakt. Van te voren wilden we zien welke kerstmarkt op de terugweg zat. Ongeveer dan. Met 7 uurtjes rijden vanuit Duitsland, stonden wij op Duitse bodem in Bonn. We kozen voor het Hilton in Bonn en ook daar was het koud. Zelf had ik nog nooit van Bonn gehoord, maar vind kerstmarkten altijd wel gezellig.

Kamer en eerste indruk

Rond een uurtje of 6 stapten we het hotel binnen met zeer veel honger. Na het inchecken hebben wij en vlugge blik op de kamer geworpen omdat we eigenlijk zo snel mogelijk wat anders wilden doen: eten. De entree van het hotel was zeer net, evenals de lifte. Toen wij de derde verdieping opliepen, vond ik het eigenlijk vies tegenvallen. Het was zeer oud en compleet anders dat de entree. Achteraf bleek ook dat verdieping 1 en 2 wel net en te vergelijken waren met de entree. De kamer was wel schoon, maar gewoon zeer oud. Niet wat ik van het Hilton had verwacht.

IMG_1749
IMG_1754
IMG_1745
IMG_1756

Glutenvrij eten

Omdat wij de avond van aankomst in de stad gingen eten, wilden we wel graag ontbijten in het hotel. Daardoor konden we ook het ontbijt in het hotel goed beoordelen. Van te voren had ik laten weten dat ik glutenvrij moest eten. Er werd aangegeven dat het geen probleem was, zoals in vrijwel ieder hotel. Met goede moed stapte ik naar het ontbijtbuffet.

Toen ik aan een van de medewerkers aangaf dat ik graag een glutenvrij broodje wilde, was dit geen enkel probleem. Ik kreeg er twee (het waren kleine ronde bolletjes). Ze waren nog wat warm en erg lekker. Ook de melkproducten van het buffet waren zeer goed. Ook bij dit hotel verwachten ze echter dat je beleg en dergelijk van het buffet pak, wat voor mij echt een no-go is in verband met de kruisbesmetting. Hierdoor ga ik vrijwel altijd safe voor nutella en een gekookt eitje.

IMG_5560
IMG_5554

Gastvrijheid

De gastvrijheid in het Hilton is naar mijn mening altijd optimaal. De mensen ontvangen je net en proberen in ieder opzicht alles voor je te regelen. Daarom kies ik graag voor het Hilton. De man aan de bar was tevens een gezellige vent, in een toch wel bomvol hotelcafé.

Hygiëne & Comfort

Zoals ik eerder noemde, stond ik niet te springen van de comfort in het hotel. Van het Hilton ben ik gewend dat het vrij luxe is, aangezien je er ook voor betaald. Het was allemaal wat oudbollig waardoor het niet mijn voorkeur had. Desalniettemin was het een prima hotel en de hygiëne was wel degelijk zeer goed te noemen.

Ik heb meerdere hotels bezocht en daar een blog over geschreven, zie ook:

love, Annemiek

Write A Comment

Close