De favorieten van mei? Vandaag eens een nieuwe blogsoort. Ik besloot om eens een nieuwe blogvariant er in te gooien en zag erg veel ‘friday favourites’ voorbijkomen. Ik besloot te kiezen voor een maandelijks favorieten overzicht van mij, hierbij is 5 x favorieten geboren. Benieuwd naar mijn favorieten? Lees gauw verder!

Vanaf nu zal ik maandelijks voor jullie op een rij zetten wat mijn vijf leukste ervaringen waren in de afgelopen maand. Deze keer begin ik dan ook met de maand mei. Een maand waarin voor mij altijd veel leuke dingen gebeuren en een maand waarin ik jarig ben. Een maand die begon met een zeer leuk feestje: het bevrijdingsfestival in Enschede zoals je kunt zien op de eerste foto!

#1 2012 vs. 2018

IMG_0158
IMG_2263
IMG_5012
IMG_0098

Op mijn verjaardag besloot ik een persoonlijke blog met jullie te delen. Hierin vertelde ik jullie over de veranderingen die ik ben doorstaan op lichamelijk en emotioneel vlak. Hierbij vond ik het vooral erg lastig wat mensen vonden van wat ik deed en überhaupt eigenlijk, dat ik deel. Je hoort vaak genoeg dat mensen het raar vinden als je je leven op social media zet, maar ik denk dat mensen vaak de kracht van sociale media niet inzien. Doordat ik deze bijzondere blog heb gedeeld, kreeg ik erg veel reacties van mensen die zich hierin herkenden. Niet alleen op het gebied van coeliakie (knooien met je gezondheid) maar ook op het gebied van begrip. Ik hoorde veel dat mensen begrepen wat ik bedoelde, met het vinden van geluk. Dat enthousiasmeert mij enorm om lekker door te gaan met wat ik leuk vind: bloggen en anderen positief beïnvloeden.

#2 Liefde voor aspergesoep

In mei ontdekte ik mijn nieuwe grote zomerse liefde: aspergesoep. Na wat research op internet ben ik zelf in de keuken gaan ouwehoeren met een obstakel: asperges. Ik had ze vrijwel nooit bereidt (al dan niet uit blik) en wilde hoe dan ook hier een heerlijke soep van brouwen. Nou, dit is zeker weten gelukt! Ik heb vanavond zelfs nog een kommetje op. Enjoy!

#3 Wijbloggenglutenvrij goes sugaaaarrush!

Deze favoriet kon absoluut niet ontbreken: de ongezonde milkshake die ik maakte voor onze maandelijkse #wijbloggenglutenvrij. Iedere maand schrijven heel wat andere bloggers en ik een leuke gezamenlijke blog. Nouja, wij schrijven iedere 15e van de maand over hetzelfde onderwerp en verwijzen naar elkaar. Een leuke bezigheid en zeker een leuke manier om meer mensen te leren die ook geen gluten (mogen) eten. In de maand mei was het onderwerp: trakteren. Nou, daar wist ik wel raad mee. Na alle milkshakes die voorbijkwamen vond ik dat het tijd werd om er ook eens te bouwen!

#4 Kruisbesmetting voor dummies

Omdat ik zelf ook ervaar hoe lastig het voor mijn omgeving kan zijn om rekening met jou te houden, besloot ik een informatieve blog te schrijven. Ik noemde hem ‘kruisbesmetting voor dummies en vond het zelf best geinig. Ik bedoel, zonder een beetje zelfspot kom je nergens toch? Anyway, ik schreef voor JOUW familie, omgeving, vriendinnen, partner, collega’s of wie dan ook een blog over kruisbesmetting. Een handig overzichtje dus!

#5 Geitenkaassalade

Op de valreep van de maand, heb ik voor jullie nog een recept uitgewerkt. Zoals ik wel eerder heb verteld, kies ik er in de zomer graag voor om een zomerse salade te eten. Deze keer heb ik eigenlijk gegoogeld met alles wat in huis was en het pakte perrrrrfect uit! Een salade met blauwe bessen, geitenkaas en noten is het geworden en het was echt verrukkelijk! Not thanks!

Vond je het leuk om mijn vijf favorieten op een rij te zien? Laat het mij even weten of druk op het hartje. Wat waren jouw favoriete n Mei?
Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet mij niet te taggen!

love, Annemiek

Write A Comment

Close