El popo Deventer, hét restaurant in Deventer met een glutenvrije kaart. Voor mij betekent dat een nieuw restaurant in de spotlights, waar ik jullie in deze blog in meeneem.

Met een aantal klasgenoten ben ik in Deventer uit eten geweest bij El Popo. Van dit restaurant had ik eerder gehoord en zoals lieve klasgenoten zeiden: kies jij het restaurant maar uit! Super lief. Ik vond het een goed plan om dit restaurant te proberen, omdat zij een glutenvrije kaart hebben.

Starter

Bij binnenkomst gaf ik aan dat ik glutenvrij moet eten, daardoor kreeg ik een glutenvrije kaart tot mijn beschikking en en en… glutenvrije nacho’s! Zo tof.

Zoals je kunt zien is er een behoorlijke kaart waar je uit kunt kiezen als iemand met coeliakie. Voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en zelfs bijgerechten. Super tof om te zien hoe zij hier zo op ingespeeld zijn. Hoe kan dat? vroeg ik mij af. Ik ben daarom even op onderzoek uitgegaan en wat blijkt. El Popo heeft gebruik gemaakt van de expertise van één van hun medewerkers met coeliakie. Hoe slim, goed en exclusief is dat! Ben je overigens benieuwd naar de kaart? Klik HIER!

Voorgerecht

Als voorgerecht heb ik gekozen voor de verschillende tapassoorten. Ik kon niet zo goed kiezen dus besloot deze eens te proberen. Ik kreeg:

  • Dadels met spek
  • Soort pannenkoekjes/tortilla’s met gesmolten kaas
  • Huisgemaakt brood
  • Gamba’s

Serieus, alles was lekker. Ik ben zelf geen grote fan van dadels maar de bacon er omheen maakte hem heerlijk! Gamba’s en iets met kaas gaan er bij mij altijd wel in maar het brood.. WAUW. Dat was echt fenomenaal!

Hoofdgerecht

Als hoofdgerecht koos ik voor de fajita’s met kogelbiefstuk. Hierbij werd een lekkere frisse salade gepresenteerd. Ik koos ervoor om de paprika weg te laten, ik ben daar namelijk niet zo gek op. Als ik paprika eet proef ik dat altijd de hele avond nog (you know..). Het vlees werd mooi rood gepresenteerd, maar als je het nog iets aandrukt in het pannetje (bloedheet) gaart hij nog even door. Super tof gedaan en het smaakte verrukkelijk. Ik gooide alles heerlijk bij elkaar om zo de smaken te combineren. de fajita’s waren exact de ‘normale’ fajitas (dat vonden mijn klasgenoten ook).

Dessert (beginfoto)

Eigenlijk is dit uberhaupt geen moeilijke keuze geweest aangezien er chocoladetaart was. Daar hoefde ik absoluut niet over na te denken. Ik kreeg deze chocolade/amandeltaart met een toef slagroom én frambozenijs. Hij smaakte heerlijk, vulde goed, was niet te machtig en paste perfect bij het ijs. Eén van de beste glutenvrije desserts ever.

Ben je benieuwd naar meer restaurants die goed glutenvrij eten serveren? Ik heb meerdere restaurants zelf bezocht en gereviewd, de beste manier die er bestaat!

Glutenvrije restaurants 

Kortom: dit restaurant raad ik aan. Wil je eens iets anders eten dan carpaccio, sla of een biefstukje glutenvrij? Ga voor mexicaans en reserveer bij El Popo!

love, Annemiek

 

Write A Comment

Close