In het prachtige Utrecht bevindt zich nu een compleet glutenvrij restaurant: The Food Club. Wist jij dit? Nee? Waarschijnlijk omdat het niet met koeienletters op de deur staat geschreven en jij er wellicht al hebt gegeten zonder dat je doorhad dat er geen gluten in jouw gerecht zaten. Bijzonder lekker hé?

Carlijn Broring, de founder van dit prachtige concept én mede-coeliaak heeft dit restaurant in maart geopend samen met haar vriend. Hij achter de bar, zij in de keuken. Hoe is dit duo aan hun fantastische idee gekomen? Beiden zijn ze dol op de horeca en kennen dan ook een achtergrond daarin. Carlijn heeft een glutenvrij kookboek geschreven en is onder andere blogger voor het welbekende www.foodless.nl, het platform voor mensen met een intolerantie (welke dan ook).

Op een zonnige zaterdagmiddag zijn mijn medebloggers en ik daar neergestreken. Op naar een middagje gezelligheid, bijkletsen, tips uitwisselen en vooral: al het lekkers van The Food Club proberen. Dat is gelukt hoor! Ik leid jullie door al het lekkers dat wij voorgeschoteld hebben gekregen:

Lunch

Als lunch kregen wij drie fantastisch platen met allerlei soorten glutenvrij brood(beleg). Van brie tot aan zalm, van zalm tot aan hummus en weer tot aan kip. Allerlei soorten en smaken bevonden zich op deze platen. Super geregeld en fijn ook dat we van alles wat konden proeven. Het is namelijk écht zo dat wanneer je als coeliaak een glutenvrij walhalla binnenstapt, je echt gaat lijden aan keuzestress. Fijn dus dat deze keuze voor ons werd gemaakt.

Al het brood was van mijn lievelingsmerk: Consenza. Dat glutenvrije verse brood is echt goddelijk. Vers, sticky, voedzaam en bovenal lekker. Al het beleg dat er op zat was evenals lekker. Mijn lieveling? Ik denk de variant met tonijn en de variant met hummus.

Toetje a.k.a. TAART

Omdat wij met alleen maar dames waren en allemaal dol zijn op chocola… en naja, omdat we eigenlijk de taart al zagen staan, chocola wilden, ik herhaal van taart houden en eh. ja, nou, TAART. Geen excuus nodig. Uiteraard kregen wij weer een mooie plaat met allerlei verschillende soorten. Merengue, bosbessen/chocolade taart, een cake met kaneel en bessen én kokosmakronen. Ook stuk voor stuk goddelijk. En, alles stuk voor voor stuk homemade door Carlijn.

Naar huis

Eh.. ik moet jullie iets bekennen. Ik heb nog drie (!) stukken taart mee naar huis genomen. Onder het mom van: ik moet dit mijn vriend laten proeven groeide mijn buikje die avond aanzienlijk.

Lieve mensen van The Food Club, ik geloof in jullie. Wat een prachtig concept hebben jullie met elkaar op touw gezet en wat een enthousiasme zit er in de zaak. Dat spat er overuidelijk vanaf! Super leuk hoe Joy ook toelichtte (jaja, van www.joybouwmeester.nl) dat het woordje ‘glutenvrij’ niet voor niets niet op de deur staat.. Mensen die niet eens last hebben van bepaalde allergieën eten er namelijk ook met veel plezier! Ik ga in ieder geval gauw weer eens terug naar Utrecht. Daarnaast was het gewoon ontzettend gezellig met alle medebloggers, jullie ook bedankt!

love, Annemiek

Write A Comment

Close