Enige tijd geleden kreeg ik een ontzettend enthousiast berichtje van een dame van Preston Palace. Of ik het leuk zou vinden daar eens te eten op uitnodiging, nou.. daar zeg ik geen nee tegen! Wij mochten aanschuiven bij Familierestaurant de Piri Piri.

Wat is Preston Palace zullen sommigen van jullie denken, nou dat snap ik. Voor mij was het ook eerst onduidelijk hoe, wat en waar precies. Ik heb er eens gezwommen in het subtropisch zwembad en dat was heerlijk. Uiteraard wist ik ook wel dat het een hotel was, maar de details wist ik niet. Die zal ik jullie uitleggen.

Preston Palace in Almelo is een beleving. Het is een all-in hotel met uitgaansgelegenheden. Ja, echt. In het hotel zitten verschillende restaurants, een kermis, een barstrip en een subtropisch zwembad. Het is mega groot!

Ik mocht komen eten bij het Familierestaurant de Piri Piri Restaurant.  Eerst denk je dan alleen aan kip. Ondanks dat ik wel houd van kip, vind ik dat als voor- hoofd- en nagerecht niet fantastisch (geintje). Al gauw werd mij dan ook duidelijk dat het restaurant is omgetoverd tot een waar FAMILIERESTAURANT. Hmmmm….. Van te voren had ik uiteraard de kaart al even bekeken en dit leek mij wel wat te worden.

Starter

Bij binnenkomst kregen wij een grote glimlach. Er was een jongedame aan het werk die ontzettend vriendelijk was en ook direct op de hoogte was van het feit dat ik glutenvrij moest eten. Mijn vriend kreeg een stokbroodje met saus, ik deze variant. Het brood was iets droog, maar dat is logisch voor glutenvrij brood. Misschien een tip om het in het vervolg even af te bakken (uiteraard niet in een ‘besmette’ oven. De sausjes waren overigens FANTASTISCH! Ik kreeg overigens een aparte kaart zodat ik in één oogopslag kon zien wat ik wel of niet mocht. Daarnaast stond er zelfs bij wanneer er sporen in zaten van gluten bij een bepaald product, voor de minder gevoeligen onder ons had dus nog meer gekund. Erg goed gedaan.

Voorgerecht (zie beginfoto)

Als voorgerecht koos ik voor de salade met brie. Eigenlijk was dit dus met walnoten, maar omdat zij er niet zeker van waren of het 100% glutenvrij was heb ik er voor gekozen het niet te nemen. Dan nog had ik een salade met brie, zongedroogde tomaat en een heerlijke honing mosterd dressing. Ook geslaagd! Mijn vriend had overigens de pasta met gamba’s, wat er ook verrukkelijk uit zag!

Hoofdgerecht

Vervolgens kreeg ik een biefstukje, mijn vriend ook. Ik alleen zonder de champignonsaus. Voor mij dus absoluut geen probleem, omdat ik houd van een puur stukje vlees of vis. Saus bij mijn vlees of vis houd ik dus überhaupt niet van. Hij was echt perfect gemaakt. Nog wat rose en met voldoende zout en peper. Naast de biefstuk kreeg ik aparte frietjes, die ook al erg lekker waren (sorry, beetje eentonig zo).

Dessert

Desserts kan ik altijd erg kort over zijn. Zit er chocolade in? Dan is hij vrijwel altijd perfect. Ik kon slecht kiezen tussen de dame blanche en de chocolademousse. Ik had het idee dat de chocolademousse heel erg zou vullen, dus koos ik voor de dame blanche. Dit is echt een goede keuze geweest, ik vond het heerlijk! Mijn vriend zijn chocolademousse zat mij overigens wel aan te kijken de rest van de avond……..

Conclusie: ik heb echt verrukkelijk gegeten. De bediening was super (top!) en het eten was erg lekker. Daarnaast heb ik nergens last van gehad, wat ook niet geheel onbelangrijk is. We zijn nog even rustig door Preston Palace heengelopen, omdat we erg benieuwd waren naar de barstreet. En ja, er zitten daadwerkelijk allerlei cafeetjes waar je voor 50,- onbeperkt kunt drinken (met buffet). Bijzonder gezellig zag het er uit, maar wij gingen richting huis met een volle maag ;).

love, Annemiek

Write A Comment

Close