Ergens zorgeloos binnenlopen en glutenvrij ijs kunnen halen, inclusief hoorntje.. dat is een vermelding waard! Kijk jij mee naar mijn oordeel over Gemelli’S Apeldoorn?

Waar ik al een half jaar rondloop op de Politieacademie in Apeldoorn, kom ik er op de laatste dag achter de er zich in DEZELFDE straat een ijssalon bevindt MET glutenvrij ijs. Hoe dan?! Naja, maakt niet uit.. als ik het eerder had geweten had ik notabone 2864643 ijsjes gehad inmiddels. Nu kon ik er nog even wat extra van genieten! Als je overigens benieuwd bent naar mijn ervaring op de academie, klik HIER.

De keuzes

Zoals je hieronder kunt zien was de keuze reuze. Toen ik de spontane dame achter de toonbank vroeg hoe het allemaal in zijn werk ging, liet ze zich daar enthousiast over uit. In de ene vitrine zitten de meeste glutenvolle smaken, met daar tussen een enkele glutenvrije. Wil je alle smaken zien? Klik dan HIER. Om kruisbesmetting voorkomen is 1 vitrine geheel ingericht met glutenvrije smaken. Hierdoor raadde de dame aan om uit die vitrine smaken te kiezen (uiteraard wilde ik er meer dan 1). Hoe dan ook, toen begon mijn hoofd al te tollen want ja, ‘hoe zit het met de schep?, die wordt toch in hetzelfde bakje gedaan?’ Vragen die bij een coeliaak naar boven ploppen. Nou, dit was ook weerlegbaar. De dame vertelde dan ook over het schoonmaken en reinigen van de schep en dat er tijdens hele drukke dagen geen garantie kan worden gegeven door de kruisbesmetting. Transparantie hou ik van! In ieder geval, de smaken: aardbei, banaan, hazelnoot, mango, menloen, peer, bosvruchten, straciatella, smurf, vanille, malaga, citroen en basilicum, citroen.. van alles lag er. Ik weet eerlijk gezegd niet zo goed of dit continu varieert, maar wat was er veel! Keuzestress!

Mijn keuze

Uiteindelijk koos ik voor de smaken straciatella en banaan. Straciatella omdat chocolade altijd lekker is, en goed. Banaan omdat ik er gek op ben! Er werd dan ook een tang goed schoongemaakt, een glutenvrij hoorntje uit de verpakking gehaald (ze zorgde voor de zekerheid er voor dat zij er niet aan zat) en toen kwamen mijn verdiende smaken richting mij. Of ik hem even wilde aanpakken, zodat zij hem niet aan zou raken? Eh, ja!

Conclusie: ik was overdonderd! Het meisje was ontzettend behulpzaam, gaf meerdere keren aan dat het puur de service was en legde alles ontzettend goed uit. Daarnaast waren het ijsje en het hoorntje, VERRRRRRRRUKKELIJK!!

Ik heb zeker wel zelf ijs gemaakt, wat ook glutenvrij is en JIJ zelf thuis kan maken:

love, Annemiek

Write A Comment

Close