Eens in de zo veel tijd is MacDonalds gewoon super lekker. Of dit nou met je vriend, vriendinnen óf met je voetbalteam is, soms heb ik er gewoon ontzettend veel zin in.

Je kent ze vast wel, die brakke zondagen waarbij je ontzettend smakt naar vet eten. Of.. je vindt dat je gezond genoeg bent een bepaalde week en daarom langs de Mac rijdt. Of je hebt gewoon zin in een ijsje óf je hebt er simpelweg geen reden voor nodig. De MacDonalds.

Sinds ongeveer een jaar of drie is MacDonalds goed bezig met het glutenvrije voedingspatroon een plekje te geven. In 2015 zijn zij namelijk gestart met een glutenvrije mogelijkheid wat betreft burgers. Op hun site schrijven zij heel netjes:

‘ McDonald’s is er voor iedereen. Ook voor gasten die glutenvrij willen of moeten eten. Vanaf juni 2015 biedt McDonald’s de klassieke Hamburger, de Cheeseburger en de Quarter Pounder glutenvrij aan. De hele burger is gecertificeerd glutenvrij met het Horeca Alliantie Certificaat. Het brood draagt het Euro Crossed Grain Logo. Ook de  rundvleesburgers en andere ingrediënten bevatten geen gluten. Zodat je, als je glutenvrij wilt of moet eten, kunt genieten van deze drie overheerlijke burgers. De glutenvrije burgers zijn bij ruim 100 McDonald’s restaurants verkrijgbaar. Kijk hiernaast bij ‘vind een restaurant’ voor een restaurant bij jou in de buurt. ‘ 

Super fijn dat zij hierin hebben verdiept medio 2015. Het is namelijk niet voor iedereen zo vanzelfsprekend om ‘even’ wat te eten te halen. De MacDonalds daarentegen biedt het wel aan.
Daarnaast hebben ze op hun website ook een overzicht staan met de restaurants die de glutenvrije burgers aanbieden, zie HIER).

Maar mensen, naast deze burgers zijn er uiteraard meer gerechten die zij standaard glutenvrij aanbieden. Deze zal ik vandaag nog even extra onder de aandacht brengen, puur voor het overzicht. Deze kan jij dan als glutenvrije eter openen, waardoor je in één oogopslag kunt zien wat jij die dag kunt bestellen. We beginnen met de geïntroduceerde Burgers.

Burgers

 • Hamburger
 • Cheeseburger
 • Quorter Pounder

Friet

 • Franse frietjes
 • Boerenfriet
 • Friet van zoete aardappel

 

Salades

 • Side salad
 • Caesar dressing
 • Vinaigrette dressing

Koude en warme dranken

 • Koffie
 • Espresso
 • Cappuccino
 • Latte
 • Warme chocolademelk
 • Milkshake aardbei/banaan/vanille en chocolade

Desserts

 • Mcsundae smaken aardbei, karamel en chocolade (inclusief de pindastukjes!!)
 • Snoeptomaatjes
 • Vers fruit
 • Mcflurry zonder topping (of de M&Ms als je tegen kruisbemetting kunt)

 

love, Annemiek

 

2 Comments

  • Annemiek Nauta Reply

   Wauw.. alleen de side salad nog inderdaad. Heb het direct aangepast, ze hebben die anderen ineens niet eens meer….

Write A Comment

Close