Een tijdje geleden schreef ik een blog over het ‘in het nu leven’ en ik zou hier nog op terugkomen. Bij deze.

Wil je eerst nog even zien waar ik toen over heb gebabbeld? Klik HIER.

Weet je nog? oktober 2017 was ik aan het knooien met een aantal dingen en dan voornamelijk mijn gedachtes. Ik was continu bezig met nadenken over later, over een uur, dag, morgen, avond.. als het maar in de toekomst was. Daardoor vergat ik stil te staan bij het nu, en dat is juist zo belangrijk.

Zoals beloofd zou ik er meer mee bezig gaan en ik denk dat ik inmiddels kan zeggen dat ik mijn mini experiment mag geen delen. De tips althans. Ik schreef dat ik alles tegelijk deed, zoals:

  • Een blog schrijven
  • Na het sporten gauw douchen en gaan slapen, want ik moet er vroeg uit
  • Snel gaan koken om nog foto’s te kunnen maken met daglicht
  • Uit bed anders ben je niet optijd voor je werk/stage/school etc.
  • Gauw naar bed anders kom ik niet aan mijn slaap

En nu… een aantal maanden later, merk ik dat ik bewuster ben van wat ik doe en waar ik ben. Ik heb inmiddels een nieuwe hersenschudding gekregen (omg) en hoe ironisch, dit heeft mij wakker geschud. Van het feit dat ik meer moet genieten van de mensen om mij heen, de energie die ik uit mijn blog en werk haal, de liefde voor het sporten en ook de liefde voor voeding. Hierdoor ben ik alsnog keihard met beide benen op de grond gezet, waarbij ik geen keuze had om te rusten maar het móest. Nu, een dikke twee maand verder van die hersenschudding voel ik mij stukken beter. Ik heb rust gepakt, naar mijn lichaam geluisterd en alles stap voor stap gepland. Wel heb ik nog meer energie gestopt in het promoten van mijn blog, het enthousiasmeren van anderen, het maken van recepten en het uitpluizen van ingrediëntenlijsten.

Ik geniet van een urenlange wandeling door mijn woonplaats, met de zon op mijn gezicht. Ik geniet van de boodschappen die ik doe met de benenwagen en vooral: ik geniet van het sporten. Ik geniet hoe mijn lichaam het moeilijker krijgt en zichzelf uitdaagt. Ik geniet er van hoeveel sterker mijn lichaam is. Mindset is key mensen, wees positief.

Ik merk nu echter dat er iets anders is, het voelt anders. Dat komt omdat ik merk dat ik bewust bezig ben met wat ik doe, op dat moment. In het hier en nu.

love, Annemiek

Write A Comment

Close