Wat zijn mijn hardloopessentials?

Zoals iedereen weet: voor hardlopen heb je weinig nodig. Koop een paar schoenen en je kunt gaan. Dat dat muziekje er bij op zo prettig is is waar, maar je kunt het ook prima zonder. Hoe dan ook heb ik wel een aantal favorieten die ik gebruik voor tijdens het hardlopen.

Hardloopschoenen

Seriously, ik heb mijn hardloopschoenen al 4 jaar kwam ik achter. Ik heb ze op een grauwe zaterdag in 2016 aan laten meten bij de Intersport in Hengelo en sindsdien geniet ik er van. Vier jaar? Jep…. dat is heul raar en dat weet ik. De ene keer loop ik wat meer dan de andere keer maar over het algemeen is de duur van hardloopschoenen een jaar. Dit betekent dat ik drie keer nieuwe schoenen had mogen kopen. Ik heb het niet eens gedaan omdat ik verzot ben op deze. Mochten 1 van mijn lezers zoiets hebben van Miek.. dit kan écht niet, geef me dan vooral een tip voor goede nieuwe en opnieuw onvervangbare soorten! Altijd welkom.

Fitbit

Uiteraard neem ik overal mijn Fitbit naartoe. Sinds kort heb ik de Fitbit Charge 2 ingeruild voor mijn nieuwe Fitbit Ionic. Naast dat ik hem in mijn dagelijks leven veel gebruik, heb ik hem uiteraard ook met sporten om. Zeg maar gerust 24/7. Tijdens het hardlopen zet ik de timer aan en dan meet hij echt alles. Hartslag, kilometer per seconde, snelheid, calorieen, stappen.. noem maar op. Ik hecht er vooral heel erg veel waarde aan dat ik zie hoe snel ik loop. Ik ben niet snel hoor, maar ik probeer wel altijd eenzelfde tempo te lopen als ik ren. Men zegt dat je het hierdoor langer volhoudt haha.

Iphone 8 plus & Spotify

Naast het dragen van mijn sporthorloge, neem ik ook mijn telefoon mee. Niet alleen voor de leuke fotootjes maar ook voor het luisteren van mijn muziek. Ik ren altijd op de ‘dance 360′ afspeellijst van spotify. Ik zit er wel eens over na te denken een eigen lijst te maken maar ik houd er ontzettend van om wisselende en steeds nieuwe muziek te horen. De 360 dance past dit allemaal zelf aan, waardoor ik altijd op lekkere hardloopmuziek ren die nieuw is. Voor mij is dat heel prettig, rennen op ’tempo’ muziek. De renners onder ons herkennen dat wel, dat heeft met de beat te maken. Zodra ik een langzamer nummer hoor druk ik hem dan ook eentje verder. Tijdens het uitlopen luister ik altijd de wat rustigere liedjes, ideaal.

Hardloopkleding

Welke hardloopkleding ik gebruik? Ja eh, geen specifieke. Ik heb echt van alles bij elkaar aan. H&M, Hunkemoller, Nike, Adidas, Puma.. het maakt mij niet heel erg veel uit. Sinds kort heb ik overigens wel een nieuw setje van Nike, die ik super fijn vind!

Flipbelt

Van mijn schoonmoeder kreeg ik vorig jaar voor mijn verjaardag de flipbelt. Dit is een band die je om kunt doen voor tijdens het hardlopen. Hij bleek echt ideaal! Je kunt er van alles in kwijt. Er zit een hanger aan voor je huissleutel, je telefoon kan er in en als je zelf veel duurloopjes doet kan je je gelletje ook nog meenemen. Ideaal!

(Zonne)bril

Helaas…. zie ik nogal slecht. Ik heb ongeveer -3,5 en ben al jaren aan het knooien met lenzen en een bril. Waar ik vroeger vaak gewoon mijn lenzen de hele dag in kon hebben, kan ik dat nu helaas niet meer. Hierdoor draag ik tijdens het hardlopen een bril of een zonnebril. Het is ff wennen, maar eé.. als dat het is!

Wat zijn jouw hardloopessentials? Let me know!

love, Annemiek

Write A Comment

Close