Inmiddels durf ik te zeggen dat ik een vrij fanatieke hardloper ben. Ik vind het heerlijk om de natuur in te racen en even lekker mijn hoofd leeg te maken. Hét hulpmiddel dat hierbij hoort? Stox energy socks!

In een eerder artikel heb ik jullie wel eens verteld over het feit dat ik compressiekousen draag tijdens het hardlopen. Wil je dit nog eens teruglezen? Klik dan HIER.

Kort maar krachtig: het geeft mij steun op veel verschillende wijzes. Ik ben er blij mee en draag ze ontzettend graag. Toen de STOX energy compressiesokken bij mij op de mat lagen was het aan mij de taak deze uit te proberen. Zoals jullie allemaal weten zijn er ontzettend veel merken, maar welke past nou bij jou?

Ik ging op onderzoek uit

Stox energy is een bedrijf dat zich richt op het voorkomen van blessures, de preventieve wijze. De sokken die STOX energy produceert kennen een ingebouwde degressieve compressie. Wat dat is zal ik je vertellen. De degressieve compressie zorgt er voor dat de sokken tegen de benen aan worden gedrukt. Hierdoor blijft de bloedcirculatie goed doorlopen en blijft de zuurstof in de benen optimaal, omdat de druk van de enkel tot aan de bovenbenen loopt. Het bloed blijft hierdoor goed lopen, ook tijdens het hardlopen. Dit brengt overigens met zich mee dat het spierherstel sneller verloopt.

Stox energy benoemd ook erg precies de voordelen van de compressiesokken op hun website:

 • kunnen vermoeide benen voorkomen;
 • geven verlichting aan de benen;
 • verminderen de pijn in je benen;
 • kunnen spierpijn en/of krampen voorkomen;
 • kunnen de kans op shin splints verkleinen;
 • verbeteren de bloedcirculatie in de benen, waardoor je minder last krijgt van krampen ’s avonds en ’s nachts;
 • kunnen meer rust geven aan de benen en voorkomt open teen;
 • kunnen preventief spataderen voorkomen of bijdragen dat het niet erger word.

WErkt het?

Dan nu de vraag: ‘werkt het?’. Uiteraard ging ik dit voor jullie uitproberen!
Veel sporters/hardlopers gebruiken dergelijke sokken. Hierdoor merk je dat de naamsbekendheid groter wordt en er veel mensen deze sokken gaan dragen. Of er daadwerkelijk een wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan? Ja dus! Het vermindert het concentratieverlies én maakt je dus alerter! Je merkt ook dat veel mensen er positief over zijn, WAARONDER IK! Ik loop geen dag meer zonder deze sokken. Je benen voelen wat ‘steviger’ aan en dat voelt ontzettend positief tijdens het lopen. Je voelt je sterker. Als het dan ook nog daadwerkelijk bijdraagt aan het voorkomen van shin splints, ben ik helemaal blij. Ik heb dat namelijk nog nooit gehad, maar lees er genoeg anderen over. Dat moet een portie pijn doen!

Ik ben in ieder geval helemaal fan van de sokken van STOX energy, ga jij ze ook uitproberen? Let me know!

win actie

In samenwerking met STOX Energy mag ik een paar compressiesokken WEGGEVEN, hoe tof!

Hiervoor moet jij doen:

 1. De foto waarin de samenwerking wordt aangekondigd liken op instagram
 2. @annemieknauta en @stoxenergy volgen op instagram
 3. De reden waarom jij nieuwe compressiesokken verdiend benoemen onder de instagramfoto

Ik zal de winnaar bekend maken op zondag 9 september!

Dit is een gesponsord artikel, dit veranderd echter niets aan mijn objectieve mening.

love, Annemiek

Write A Comment

Close