Afgelopen week liep ik van mijn werk weg om lekker hard te lopen toen het ontzettend hard ging regenen. Ik vond het heerlijk!! Vervolgens gooide ik er een polletje tegenaan op instagram, omdat ik benieuwd was wat jullie fijner vinden.

Het verbaasde mij hoeveel mensen op nee drukten. Hoe kan het dat dat zo verschilt? Dit bracht mij tot het opsommen van de voordelen van hardlopen in de regen, voor mijzelf. Dit bracht mij, tot het delen van deze voordelen met jullie. Dit brengt ons samen tot veel meer hardloopmogelijkheden.

Voordeel 1: Zuurstof

‘Men zegt’ dat er door de regen meer zuurstof in de lucht is. Ik moet eerlijk zeggen dat dat het eerste is wat in mij opkwam, omdat ik het letterlijk ook zo ervaar. Het blijkt dus dat er helemaal geen zekerheden over zijn. Wel is er een zekerheid dat de luchtdruk daalt, waardoor het prettiger is om te lopen.

Voordeel 2: Tempoloop

Doordat iemand de regen misschien haat, ga je er vanzelf harder door lopen. Je brein geeft seintjes naar je lichaam dat je eerlijk thuis wil zijn, waardoor je automatisch harder gaat lopen. Win-Win!

Voordeel 3: Rust

Zelf raak ik altijd ontzettend gekalmeerd van regen. De druppels die op de straat vallen, de minimale stroom aan mensen die er lopen.. alleen jij en je gedachten.

Voordeel 4: Verkoeling

Jaaa! Na dagen van hitte is het dus eindelijk lekker afgekoeld door de regen. Heerlijk om met je frisse zin, de frisse buitenwereld in te rennen.

Voordeel 5: Voldaan gevoel

Na het douchen kan jij je bank op ploffen met je warme huispak aan, niemand die je dat gevoel afneemt dat jij wel lekker de regen hebt getrotseerd!

Ken jij  nog meer voordelen van het hardlopen in de regen? Deel ze met mij, vind ik leuk!

love, Annemiek

Write A Comment

Close