LAatst zag mij vriend in de supermarkt glutenvrije stroopwafels, van hem moest en zou ik ze meenemen.. ‘ze komen toch wel een keer van pas’ zei hij. Dat klopte inderdaad, ik had zin om een taart/cake te maken en had nog het een en ander in huis. Tijd voor een glutenvrije stroopwafelcake!

BENODIGDHEDEN

  • 240 gram stroopwafels (van de AH!)
  • 50 gram roomboter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem naar keuze
  • snufje zout
  • 100 gram mascarpone

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Bedek je cakeblik met bakpapier
  3. Klop de boter en het suiker met elkaar
  4. Doe 1 voor 1 de eieren bij het mengsel
  5. Doe het mengsel in de mixer en voeg voorzichtig het bloem er bij
  6. Voeg een snufje zout toe
  7. Roer op 3 stroopwafels na de stroopwafels er in stukjes door
  8. Giet het mengsel in het cakeblik
  9. Zet het geheel voor circa 75 minuten in de oven (wordt de bovenkant donker, doe er dan zilverfolie overheen)
  10. Laat de cake goed afkoelen
  11. Smeer de mascarpone over de cake heen en top met de overgebleven stroopwafels

IK MAAKTE NOG WAT MEER LEKKERE TAARTJES:

HEB JIJ NOG LEUKE IDEEËN VOOR TAART sMAKEN? LET ME KNOW!

Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet mij niet te taggen!

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close