Zoals jullie weten heb ik een tijdje terug een blog geschreven over de magnesium die ik gebruik. Deze keer ontving ik een pakketje van saluforte, om eens te kijken of deze vitaminen en mineralen goed voor mij werken.

Hier ga ik jullie vandaag iets meer over schrijven. Voor de duur van twee maanden heb ik namelijk hun producten getest. Ik kreeg drie soorten opgestuurd en daar ga ik jullie over inlichten.

Magnesiumcitraat

Dit is de meest bekend voor jullie gok ik, de magnesium. Magnesium draagt bij aan sterke botten en een goed spierherstel. Omdat ik graag veel sport vind ik het dan ook belangrijk dit iedere ochtend in te nemen. Ik heb zelf ook het gevoel dat ik hierdoor sneller herstel en minder spierpijn heb. Naast deze algemeen bekende werking, vertel ik jullie graag kort nog meer over magnesium. De mineraal magnesium heeft een belangrijke rol in het lichaam, het draagt bij aan:

  • Bevorderen concentratie
  • Verbeterde werking van spieren, gewrichten en het zenuwstelsel
  • Gezonde botten en tanden

Normaliter kan dit uit voeding worden gehaald. Om dit kracht bij te zetten zijn de tabletten ontwikkelt. Ik gebruik het omdat ik veel sport, en daardoor een verhoogde inname goed kan gebruiken.
De tabletten zijn overigens geen pure magnesium, dit kan helemaal niet op worden genomen door je lichaam. Het zijn magnesiumverbindingen en die bestaan in verschillende vormen:

Organische verbindingen – Deze komt voor uit producten van de natuur.

Anorganische verbindingen – Deze komt voort uit niet natuurlijke producten.

Welke kies ik?

Ja en dan, welke kies je? ik kies altijd voor de Organische verbindingen. Deze worden beter opgenomen in het lichaam en worden niet veranderd door het maagzuur. Wil je hier nog meer over weten, klik dan HIER op.

Energie

Naast de magnesium heb ik nog twee andere soorten mineralen/vitaminen ontvangen. Dit betroffen ‘energie’ en ‘glucomanan’. Dat eerste ben ik echt razend enthousiast over geraakt. Iedereen wil wel een bijdrage aan zijn of haar energielevel, zeker in de winter. Het tweede ben ik geen fan van. Dit draagt bij aan het onderdrukken van hongergevoel (niet als maaltijdvervanger!) en heb ik niet nodig. Daarom heb ik het ook niet gebruikt.

love, Annemiek

Write A Comment

Close