Hardloopschoenen, hoe vaak koop je nieuwe, welke koop je en kan je uitgaan van al die reclamestunts van ‘influencers’? Ik deel mijn ervaring.

Seriously, ik heb mijn hardloopschoenen al 4 jaar kwam ik afgelopen achter. Ik heb ze op een grauwe zaterdag in 2016 aan laten meten bij de Intersport in Hengelo en sindsdien geniet ik er van. Vier jaar? Jep…. dat is heul raar en dat weet ik. De ene keer loop ik wat meer dan de andere keer maar over het algemeen is de duur van hardloopschoenen een jaar. Dit betekent dat ik drie keer nieuwe schoenen had mogen kopen.

Nieuwe kopen
Eh, wacht ff. IK ‘MOCHT’ nieuwe items kopen? Dit hoor ik nou niet zo vaak. Nou, dat is dan ook niet zo want goede hardloopschoenen zijn gewoon ontzettend duur. Ik weet nog heel goed dat ik toen naar een speciaalzaak ben gegaan omdat iedereen mij wist te vertellen dat dat wel echt het beste was. Zij konden op basis van je voeten en looppatronen zien welke schoenen bij jou pasten. Zo gezegd zo gedaan. Toen ik de deur uit liep was ik dan ook 250 euro lichter. AUW.

Hoe dan ook, afgelopen weekend vroeg ik mij af hoe lang ik ze al heb en wat eigenlijk de duur is van deze schoentjes.

Ultra Boost Adidas
Ik schrok mij dood toen ik er achter kwam dat dit een jaar was. Ik loop er al vier jaar met veel plezier op en ik durf nou niet echt te zeggen dat ze versleten zijn ofzo? Ik ging even op onderzoek uit op internet om te zien of ze nog wel te koop waren. Eh, nee. Het waren in ieder geval de ULTRA boost schonen van Adidas.

Nieuwe variant
Ik ging op jacht en kwam er achter dat ik wel eens ASICS wilde proberen. Veel mensen bleven posten over deze vooral prettige hardloopschoenen. Het uiterlijk van de schoen interesseerde mij  niet zo, als hij maar lekker loopt. Ik kocht de ASICS Ortholite Gel – Exalt 4 duomax, deze:

Ik heb ze gekocht via de Sportshowroom, een verzamelsite voor verschillende sportitems waaronder de fantastische collecties van ASICS. Deze website is ideaal voor de hardloper. Het sorteert goed per categorie (‘gewone’ schoenen, hardlopen, voetballen, trainingspakken en de overige sporten. Vervolgens kan je bij hardloopschoenen de verschillende soorten goed bekijken via de linkjes.

Zoals ik al zei ben ik geen fan van een ‘mooie’ hardloopschoen. Hij moet in mijn ogen vooral ook effectief zijn en bijdragen aan het doel om mij comfort te bieden tijdens het hardlopen. Toch vind ik deze schoen echt ontzettend knap. Ik ben gek op grijs, zwart en blauw. Die combinatie heb ik ook vaak aan. Het uiterlijk was dan ook absoluut goedgekeurd, vanaf het begin. Ondanks dat ik er niet naar op zoek was!

Favo
Wat ze nou zo fijn maakt? Echt absoluut het comfort. Ik heb nauwelijks nog blessures aan mijn voeten en het knelt niet. Het design vind ik knap en spreekt mij aan. Het heeft mijn beeld van de all time regenboog Asics hardloopschoen complete doen veranderen.

Dit artikel is tot stand gekomen voor een samenwerking.

love, Annemiek

Write A Comment

Close