Als random idee tot stand gekomen, de glutenvrije appeltaart met speculaas. De speculaasjes van de Albert Heijn zijn het hele jaar door te koop, dus geniet er van!

BENODIGDHEDEN

  • 450 gram zelfrijzend bakmeel (AH!)
  • 160 gram witte bastardsuiker
  • 1 ei
  • Snuf zout
  • 250 gram speculaas
  • 3 goudrainette appels
  • 3 elstar appels
  • 100 gram rietsuiker
  • Speculaaskruiden naar smaak
  • 200 gram ongezouten roomboter

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe 250 gram meel (niet alles!)  in een grote kom met het bastardsuiker en het zout, roer goed door elkaar
  3. Voeg hierbij toe 130 gram roomboter, dit is niet alles!
  4. Splits het ei en voeg het eiwit toe
  5. Kneed het geheel goed en maak van het deeg een grote bol
  6. Leg dit gedurende de resttijd in de koelkast om te laten rusten
  7. Snijd ondertussen de appels allemaal in stukjes
  8. Doe de overgebleven meel met het rietsuiker, de speculaaskruiden en de roomboter in een andere grote kom
  9. Voeg de gesneden appelstukjes toe en mix het geheel goed in elkaar (lage stand keukenmachine)
  10. Verbrokkel de speculaasjes en doe het erbij (mijn keukenmachine verbrokkelde ze zelf haha)
  11. Pak een bakvorm en bekleed het met het deeg dat je in de koelkast hebt gelegd (ook de randen omhoog)
  12. Doe de mix in de andere kom in haar geheel in de taartvorm
  13. Zet de taart voor 1 uur en 5 minuten in de oven (let op iedere oven is anders)
  14. Eet met wat heerlijke slagroom!
Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset

IK MAAKTE NOG WAT MEER LEKKERE TAARTJES:

HEB JIJ NOG LEUKE IDEEΓ‹N VOOR TAARTSMAKEN? LET ME KNOW!

Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet mij niet te taggen!

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

1 Comment

  1. Pingback: Glutenvrije bananencheesecake met speculaas en oreo - Annemiek Nauta

Write A Comment

Close