Ja, je lees het goed. Een glutenvrije pepernotentaart met toblerone. Ik had jullie nog een heerlijk receptje beloofd in het vorige artikel, bij deze. Dit is echt iets dat je moet maken! Kijk maar mee:

BENODIGDHEDEN

  • 200 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel van de AH
  • 150 gram amandelmeel
  • 15 gram speculaaskruiden
  • 150 gram roomboter
  • Snuf zout
  • 80 gram vanillesuiker
  • een half zakje bakpoeder
  • een drupje vanilleextract (Dr. Oetker!)
  • 100 gram amandelmelk
  • Toblerone (ja, echt die van 360 gram)

WERKWIJZE

  1. Maak de pepernoten op de voorgeschreven wijze
  2. Deze keer ga je alleen maar een aantal pepernotenballetjes maken en de rest van het deeg laat je in de tussentijd rusten in de koelkast
  3. Het overige deeg doe je in een met bakpapier beklede kleine bakvorm (ik koos voor een vierkante)
  4. Druk het met de bolle kant van een lepel goed aan en laat minstens een paar uur rusten (ik koos voor een nachtje)
  5. Breek de toblerone op in stukjes
  6. De helft smelt je au bain marie
  7. De andere helft snijd/schaaf je kleine brokkels van
  8. Doe de gesmolten toblerone over de taart
  9. Top met de brokkels en de overgevebleven pepernoten
Processed with VSCO with g3 preset

IK HEB NOG MAAR PEPERNOTEN RECEPTEN GEMAAKT

Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet mij niet te taggen!

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close