Hmmm.. dit idee kwam zomaar uit mijn koelkast rollen. Alles wat ik voor dit recept nodig had, had ik namelijk nog. Kijk jij mee naar deze heerlijke glutenvrije ricottataart met blauwe bessen en cacao?

BENODIGDHEDEN

Bodem:

  • 125 gr boter
  • 250 gr ricotta
  • 250 gr suiker
  • Snufje zout
  • Een halve citroen voor de rasp
  • 3 eieren
  • 250 gr glutenvrij bakmeel (ik koos voorΒ deze)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 gram blauwe bessen
  • 1 el cacao

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Bekleed je bakvorm met bakpapier of vet hem voldoende in
  3. Doe de boter, ricotta, cacao citroenrasp en het zout in de mixer en laat het zich goed met elkaar vermengen
  4. Voeg iedere keer per 1 de eieren toe
  5. Meng tot slot het bakmeel en de bakpoeder en rustig door met een spatel
  6. Voeg tot slot de blauwe bessen er door (en druk er ook een aantal aan de bovenkant erin)
  7. Verdeel het mengsel over de bakvorm
  8. Zet de taart voor ongeveer 1,5 uur in de oven (houd goed in de gaten, iedere oven is anders)
Processed with VSCO with f2 preset

IK MAAKTE NOG WAT MEER LEKKERE TAARTJES:

HEB JIJ NOG LEUKE IDEEΓ‹N VOOR TAARTSMAKEN? LET ME KNOW!

Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet mij niet te taggen!

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close