Zelf ben ik echt gek op sushi, en mijn vriend gelukkig ook. We bestellen vaak wat, simpelweg omdat zelf maken altijd zo’n geknooi is. Onlangs maakte ik deze heerlijke lompe versie: de glutenvrije sushitaart.

BENODIGDHEDEN

  • 1 pak sushirijst
  • 5 el rijstazijn
  • 1 tl zout
  • 1 pak norivellen
  • 300 gram gerookte zalmplakken
  • 1 komkommer
  • 3 avocado’s
  • 2 blikjes tonijn in water
  • 5 el mayonaise
  • Peper/zout
  • Sesamzaad
  • Sojasaus naar smaak
  • Wasabi naar smaak

WERKWIJZE

  1. Kook de sushirijst zoals op de verpakking staat (inclusief het toevoegen van de rijstazijn) en laat het goed afkoelen
  2. Snijd de komkommers en avocado
  3. Mix de tonijn met de mayonaise en het peper/zout
  4. Ga nu de taart vullen zoals jij wil, ik zal mijn manier delen
  5. Doe eerst wat norivellen in de bakvorm (deze kan je makkelijk knippen/snijden)
  6. Eerste laag: doe 1/3e van de sushirijst in een springvorm en druk met de bolling van een lepel goed aan
  7. Tweede laag: komkommerplakjes
  8. Derde laag: avocadoplakjes
  9. Vierde laag: de tonijn/mayonaise mix
  10. Vijfde laag: Sushirijst (druk goed aan met de bolling van de lepel)
  11. Zesde laag: Avocadoschijfjes
  12. Zevende laag: Zalmplakken
  13. Achtste laag: sesamzaad
  14. Negende laag: Sushirijst (druk goed aan met de bolling van de lepel)
  15. Sluit de taart met de nori vellen
  16. Eet de sushitaart met heel veel lekkere sojasaus en wasabi
Processed with VSCO with av8 preset

Wil je eens echt goede sushi eten? Bestel dan hier:

Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet niet mij te taggen!

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close