Veel van mijn recepten zijn gemaakte met chocolade. Deze keer wilde ik graag iets maken met chocolade en aardbeien. Het werd een glutenvrije cake met genache van côte d’or chocolade én aardbeien.

BENODIGDHEDEN

  • 280 gram kristalsuiker
  • 16 gram vanillesuiker
  • 16 gram bakpoeder
  • 3 eieren
  • Snufje zout
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 170 ml amandelmelk
  • 170 ml water
  • 200 gram meelmix (deze)
  • 50 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel (deze)
  • 50 gram cacaopoeder
  • 350 gram côte d’or chocolade (deze)
  • 150 gram ongeklopte slagroom
  • 200 gram verse aardbeien
  • Poedersuiker om af te toppen

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Mix de eieren met de twee suikersoorten circa 5 minuten op een hoge stand in de mixer
  3. Voeg één voor één toe: cacaopoeder, melk, water, zonnebloemolie, bakpoeder, snufje zout
  4. Spatel de meelsoorten erdoor (meelmix en zelfrijzend bakmeel)
  5. Giet het in een grote ronde bakvorm en bak het geheel 30 minuten af
  6. Laat afkoelen en snijd de randjes er vanaf
  7. Verwarm de slagroom in een steelpan en voeg de stukken chocolade toe, laat het even rusten
  8. Ondertussen kan je de aardbeien door de helft snijden
  9. Roer met een spatel door het slagroom/chocolade mengsel en giet de helft over de afgekoelde cake heen
  10. Doe de aardbeien er overheen
  11. Voeg de afgesneden stukjes cake toe en sluit af met een laag genache
  12. Top met wat poedersuiker en zet het geheel voor een halve dag in de koelkast om op te stijven
Processed with VSCO with av8 preset
Processed with VSCO with av8 preset

 IK HEB MEER SOORTEN (CHOCOLADE)CAKE GEMAAKT!

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close