Ze zijn dan niet meteen de allermooiste chocolate chip cookies, maar ze smaken wel super. Hierbij mijn recept voor de luchtige glutenvrije chocolate chip cookies!

BENODIGDHEDEN

  • 110 gram meel naar keuze (ik koos voor Schar mix B, ja deze is ook voor koekjes/muffins/cake)
  • Een half zakje vanillesuiker
  • 50 gram witte bastardsuiker
  • 50 gram ‘gewone’ suiker
  • Een half zakje baking soda
  • 1 ei
  • 75 gram boter naar keuze
  • 100 gram chocolate chips (ik gebruikte die van dr. Oetker)

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Doe de boter en de suikersoorten in een kom en mix het rustig
  3. Voeg het eitje toe
  4. Doe in een grote bak de meel en het bakpoeder en meng het met elkaar
  5. Voeg de meel toe aan de al draaiende mixer
  6. Wanneer het een soort deeg is spatel je de chocolate chips erdoor
  7. Maak kleine bolletjes met twee lepels (of je handen) van het deeg en leg dit op een bakplaat
  8. Zorg dat je genoeg ruimte hebt, de koekjes zakken uit
  9. Zet het voor een kleine 15 minuten in de oven (iedere oven is anders, houd het dus in de gaten)
Processed with VSCO with av8 preset

IK HEB MEER SOORTEN KOEKJES GEMAAKT!

Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet niet mij te taggen!

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close