Vijgenbrood? Jep: vijgenbrood. Na bananencake everywhere was ik toe aan iets anders. Zie hier het vijgenbrood.

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • 75 nl Kokosolie
  • 100 gram gedroogde vijgen en wat verse voor de topping
  • 175 gram amandelmeel
  • 100 ml warm water
  • 75 gram amandelen
  • 3 eieren
  • Bakpoeder
  • Citroenrasp van 1 citroen
  • Snufje zout

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden celcius
  2. Doe het bakpapier in een cakevorm
  3. Doe het amandelmeel, bakpoeder, amandelen en het zout in een kom en mix het goed
  4. Voeg hierbij toe de eieren, het water en de kokosolie en mix het beslag goed door elkaar
  5. Voeg tot slot de citroenrasp en stukjes vijg toe
  6. Schuif je pareltje voor circa 50 minuten de oven in, maar houd hem goed in de gaten
  7. Top met de verse vijgen

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close