Op veler verzoek, de glutenvrije appeltaart met pecannoten die ik eerder op instagram plaatste. Een beauty die niet (ik herhaal niet) uit elkaar valt en echt de trots op mijn werk is tot nu toe! Geniet lekker mee..

BENODIGDHEDEN

  • 450 gram zelfrijzend bakmeel (AH!)
  • 160 gram witte bastardsuiker
  • 1 ei
  • Snuf zout
  • 3 goudrainette appels
  • 3 elstar appels
  • 100 gram rietsuiker
  • Kaneel naar smaak
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 2 handjes pecannoten

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe 250 gram meel (niet alles!)  in een grote kom met het bastardsuiker en het zout, roer goed door elkaar
  3. Voeg hierbij toe 130 gram roomboter, dit is niet alles!
  4. Splits het ei en voeg het eiwit toe
  5. Kneed het geheel goed en maak van het deeg een grote bol
  6. Leg dit gedurende de resttijd in de koelkast om te laten rusten
  7. Snijd ondertussen de appels allemaal in stukjes
  8. Doe de overgebleven meel met het rietsuiker, het kaneel en de roomboter in een andere grote kom
  9. Voeg de gesneden appelstukjes toe en mix het geheel goed in elkaar (lage stand keukenmachine)
  10. Pak een bakvorm en bekleed het met het deeg dat je in de koelkast hebt gelegd (ook de randen omhoog)
  11. Doe de mix in de andere kom in haar geheel in de taartvorm
  12. Zet de taart voor 1 uur en 5 minuten in de oven (let op iedere oven is anders)
  13. Eet met wat heerlijke slagroom!

IK MAAKTE NOG WAT MEER LEKKERE taartjes:

HEB JIJ NOG LEUKE IDEEËN VOOR taartMAKEN? LET ME KNOW!

Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet mij niet te taggen!

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close